Banner 980x90

Liepājā pabeigti siltumtīklu rekonstrukcijas darbi

Rīga, 30.nov., LETA. Liepājā šogad rekonstruēti siltumtīkli 3,1 kilometra garumā un, pieslēdzot jaunus objektus centralizētajai siltumapgādes sistēmai, izbūvēti 1,4 kilometri siltumtīklu, aģentūru LETA informēja SIA "Liepājas enerģija" Sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Pilnveidojot pilsētas siltumapgādes infrastruktūru un paaugstinot tās drošību, nelieli siltumtīklu posmi rekonstruēti dažādos pilsētas rajonos, bet vērienīgākais rekonstrukciju projekts aizvadītajā vasarā realizēts ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansējumu, un tā mērķis bija veicināt energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē.

ES KF līdzfinansētā projekta rekonstrukcijas laikā ar kopējo garumu 1,5 kilometru siltumtīkli tika modernizēti četros objektos - Ugāles ielā posmā no Vaiņodes ielas līdz Mirdzas Ķempes ielai, posmā no Vecās ostmalas 40 līdz Vecajai ostmalai 47, posmā no Krūmu ielas 49 līdz Krūmu ielai 57 un posmā no Baznīcas ielas 20 pa Stendera ielu līdz A. Pumpura ielai 10.

Siltumtīklu rekonstrukcijas darbus ES līdzfinansētajā projektā nodrošināja "Liepājas enerģijas" sadarbības partneri SIA "Grobiņas SPMK" un AS "UPB".

Projekta kopējie izdevumi ir 1 027 624 eiro, no tiem attiecināmie izdevumi ir 1 013 031 eiro. Kohēzijas fonda atbalsta finansējums ir 405 212 eiro jeb 40% no attiecināmajiem izdevumiem.

Rekonstrukcijas galvenie ieguvumi ir augstāka siltumapgādes infrastruktūras drošība un mazāki siltuma zudumi siltumtīklos - plānotais siltuma zudumu samazinājums ir aptuveni 1340 megavatstundas gadā.

Noslēdzot visus šā gada maģistrālo, sadales un iekškvartālu siltumtīklu rekonstrukcijas darbus, Liepājas siltumapgādes infrastruktūrā atlikuši vien aptuveni 3% nerekonstruētu siltumtrašu. Tās plānots modernizēt līdz 2020.gadam.

Arī šajā gadā "Liepājas enerģija" turpināja centralizētajai siltumapgādei pievienot jaunus objektus - kopskaitā šogad tie bijuši 53, galvenokārt privātmājas un daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)