Banner 980x90

Liepājā par vairāku automašīnu dedzināšanu aiztur vīrieti

Ventspils, 24.maijs, LETA. Liepājā aizturēts vīrietis aizdomās par vairāku automašīnu dedzināšanu, automašīnas un motocikla zādzību un automašīnas zādzības mēģinājumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

1.maijā Liepājā konstatēts, ka Alejas un Eduarda Tisē ielā degušas vieglās automašīnas "Mercedes Benz" un "BMW", savukārt Daugavas ielā nozagta automašīna "Volkswagen Golf". Pēc nedēļas, 7.maijā, konstatēts, ka Siena ielā un Eduarda Tisē ielā degušas automašīnas "Opel Astra" un "Mercedes Benz", bet turpat netālu automašīnai "Volkswagen Golf" sabojāts stūres mehānisms – šo automašīnu ir mēģināts nozagt, taču neveiksmīgi.

7.maija rītā Daugavas ielā policisti pamanījuši kādu vīrieti, kurš stūmis motociklu. Policijas amatpersonām viņš nav varējis izskaidrot tā izcelsmi un uzrādīt motocikla dokumentus. 1995.gadā dzimušais vīrietis notikuma vietā tika aizturēts, un policija sākusi kriminālprocesu par zādzību. Tā kā pie vīrieša kabatās tika atrastas mantas no tajā pašā naktī nodedzinātās automašīnas, viņš tiek turēts aizdomās arī par automašīnu dedzināšanu.

Tāpat izmeklēšanā atklāts, ka vīrietis saistīts arī ar 1.maijā notikušajām ļaunprātīgām automašīnu dedzināšanām Alejas un Eduarda Tisē ielā.

Kriminālprocesā noskaidrots, ka vīrietis automašīnas pirms dedzināšanas mēģinājis nozagt. Policija noraida iespēju, ka automašīnas dedzinātas, lai slēptu zādzības mēģinājuma pēdas. Vīrieša rīcības iespējamie motīvi policijai esot zināmi, bet izmeklēšanas interesēs tie netiek izpausti.

Savukārt 1.maijā nozagto automašīnu "Volkswagen Golf" vīrietis paguvis nodot metāllūžņos. No automašīnas palikušas pāri vien riepas, sēdekļi un dažādas lietas no automašīnas salona.

Pašlaik vīrietim tiek inkriminēti vairāki noziedzīgi nodarījumi – automašīnas zādzības mēģinājumi, mantas tīša iznīcināšana vai bojāšana, tostarp četras epizodes par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, tāpat arī motocikla zādzība un automašīnas zādzība.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā. Aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)