Banner 980x90

Liepājā pārspēts šī gada jauniešu rekords sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 11.jūnijā, norisinājās sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" 5.posms, kurā Liepājas iedzīvotāji un viesi kopā pacēla 181 150 kg, pārspējot savu 2015.gadā uzstādīto rezultātu. Liepājas posmā arī tika uzrādīts šī gada labākais rezultāts jauniešu grupā – 20 kg svaru stienis uzspiests 190 reizes, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informē Projekta "Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016" preses sekretāre Loreta Vītiņa.

Par spīti vēsajam laikam un vēja brāzmām 121 liepājnieks izmēģināja savus spēkus svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Uzspiežot 20 kg svaru stieni 190 reizes, pēc pieciem sacensību posmiem par spēcīgāko jaunieti kļuva Artūrs Mitrofanovs, kurš pārspēja Arvila Cielaka Madonā uzrādīto rezultātu. Liepājas posmā 2.vietu izcīnīja Andrejs Kavlaks, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 104 reizes. Savukārt 3.vietā palika Kārlis Stalbs ar uzspiestajām 55 reizēm.

Dāmu un vīru konkurencē labākos rezultātus uzrādīja un savā starpā sacentās komandas "Libava Powerlifting" dalībnieki, kuri bija ieradušies aizstāvēt Liepājas pilsētas godu. Dāmu konkurencē labāko rezultātu sasniedza Karina Grigorjeva, kura ar 160 uzspiestajām reizēm patlaban ieņem 3.vietu Latvijas sieviešu topā. Karina aiz sevis atstāja Sandru Bileiši, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 109 reizes. 3.vietā ar uzspiestajām 107 reizēm palika Kristīne Rudzinska.

Ja jauniešiem un sievietēm sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" posmos ir jāpieveic 20 kg svaru stienis, tad vīriem spēki ir jāpierāda 50 kg uzspiešanā. Par spēcīgāko Liepājas vīru kļuva Ruslans Drozdovs, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 83 reizes. Tikai nedaudz atpaliekot no Ruslana rezultāta, 2.vietu ieņēma Atis Pankloks, kurš svaru stieni uzspieda 81 reizi. Ar uzspiestajām 75 reizēm 3.vietā palika Dzintars Vircavs.

Pilsētu konkurencē patlaban 1.vietu ar paceltajiem 185 450 kg ieņem Madona. Tikai par nieka 4 300 kg jeb divu spēcīgu vīru tiesu atpaliek Liepājas pilsēta, kas ieņem 2.vietu. Savukārt 3.vietā ar paceltajiem 103 400 kg ierindojas Skrundas pilsēta. Jāatgādina, ka 2015.gadā, lai iekļūtu sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" trijniekā pilsētu konkurencē, pilsētas aizstāvjiem vajadzēja kopā pacelt vairāk nekā 200 000 kg. Jau sestdien, 2.jūlijā, gan individuālajiem, gan pilsētu rezultātiem izaicinājumu metīs un savu spēku rādīs Saulkrastu pilsētas iedzīvotāji.

Plašāka informācija par sacensību norisi un rezultātiem pieejama "Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016" mājas lapā: www.specigakapilseta.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)