Banner 980x90

"Liepāja" pašaizliedzīgā cīņā mača beigās ielaiž vārtus un zaudē "Salzburg" futbolistiem

Foto: Facebook.com/ FK Liepāja
Foto: Facebook.com/ FK Liepāja
Iepriekšējās sezonas Latvijas spēcīgākā futbola komanda "Liepāja" otrdien izbraukumā pašaizliedzīgā cīņā zaudēja vārtus mača izskaņā un UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā mačā atzina Austrijas čempionu "Salzburg" pārākumu.

"Liepāja" cieta neveiksmi ar 0:1 (0:0), vārtus zaudējot spēles 83.minūtē, kad precīzs bija pretinieku komandas spāņu kapteinis Jonatans Soriano.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Atbildes mačs 19.jūlijā notiks Liepājā.

Austrijas klubam spēlē piederēja ievērojams pārsvars, taču liepājnieki sekmīgi aizsargājās, neļaujot pretiniekiem līdz pat 83.minūtei teoritoriālo pārākumu pārvērst gūtos vārtos.

Laukuma saimnieki jau no pirmajām minūtēm devās uz priekšu, cenšoties apdraudēt Pāvela Doroševa sargātos vārtus. Cīņas 27.minūtē "Liepāja" bija spiesta veikt piespiedu maiņu, jo traumu guva argentīniešu pussargs Leonels Strumija, kura vietā laukumā devās Toms Gucs.

"Salzburg" komandā cīņas 30.minūtē bīstamu brīvsitienu izdarīja spānis Soriano, taču bumba aizlidoja nedaudz garām vārtu stabam. Savukārt tuvojoties puslaika pārtraukumam sitiena pozīcijā tika izvirzīts Valons Beriša, taču viņa sitienu Doroševs atvairīja. "Liepāja" centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, tomēr pirmajā puslaikā viņi nevienu sitienu pa pretinieku vārtiem neizdarīja, kamēr laukuma saimnieki sita astoņas reizes, trīs sitienus izdarot vārtu rāmī.

Arī otrajā puslaikā pārsvars bija "Salzburg" futbolistiem, taču arī liepājnieki arvien drošāk centās doties uz priekšu, lai gan tāpat galvenais Latvijas kluba uzdevums bija savu vārtu aizstāvēšana.

Cīņas 61.minūtē liepājnieki veica otro maiņu, kad Romāna Mickeviča vietā laukumā devās Markss Kurtišs, savukārt vēl pēc deviņām minūtēm Kristianu Torresu nomainīja Valērijs Afanasjevs.

Tuvojoties mača beigām "Salzburg" uzbruka vēl neatlaidīgāk un savu panāca 83.minūtē, tiesa, ar veiksmes palīdzību. Pēc bumbas centrējuma no labās malas tā uz soda laukuma līnijas nonāca pie Soriano, kurš izdarīja tālu sitienu, bet bumba pēc rikošeta mainīja virzienu un pārsteidza līdz tam teicami spēlējošo "Liepājas" vārtsargu Doroševu.

Trīs minūtes vēlāk liepājniekiem bija labākā izdevība šajā spēlē, taču panākt neizšķirtu neizdevās, jo Afanasjeva no tuvas distances sistā bumba lidoja nedaudz garām vārtiem. Atlikušajā laikā un trīs kompensācijas minūtēs viesiem no zaudējuma izglābties neizdevās, jo "Salzburg" droši kontrolēja notikumus laukumā.

Izlozē Austrijas klubs bija starp izsētajā vienībām, turklāt tas bija spēcīgākais iespējamais pretinieks.

"Salzburg" ir iepriekšējo trīs sezonu Austrijas čempione, bet kopumā šī komanda vietējā čempionātā uzvarējusi desmit reizes.

Pērn "Liepāja" par Latvijas čempioniem futbolā kļuva pirmo reizi vēsturē, kā arī šosezon Eirokausos piedalās pirmoreiz vienības pastāvēšanas vēsturē.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā piedalījās valstis un teritorijas, kas rangā atrodas no 47. līdz 54.vietai. Tas 46.pozīcijā esošajai Latvijai un tās čempionei no Liepājas ļāva dalību sākt no otrās kvalifikācijas kārtas. No komandām, kas automātiski sasniedza otro kārtu, "Salzburg" bija labākais, bet "Liepājai" - pats sliktākais koeficients.

Šī gada "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējumā liepājnieki ar 26 punktiem 14 cīņās ir otrajā vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no Jūrmalas "Spartaka", kas turklāt nospēlējis par maču mazāk.

Nupat "Liepājas" sastāvu papildināja Latvijas izlases kapteinis un aizsargs Kaspars Gorkšs, kurš otrdienas cīņā laukumā devās pamatsastāvā, bet debiju liepājnieku rindās viņš piedzīvoja iepriekšējā nedēļā, kad virslīgas mačā ar 1:0 pārspēja "Daugavpili". Kurzemes kluba rindas pirms Eirokausiem papildinājuši arī horvātu futbolisti - pussargs Marko Brtans un aizsargs Dino Kluks, kuri arī aizvadīja visu spēli, kā arī nigēriešu aizsargs Ubongs Frānsiss, kurš cīņai netika pieteikts.

Tikmēr "Salzburg" komanda, kas nacionālajos turnīros startē ar nosaukumu Zalcburgas "Red Bull", pagājušajā sezonā tuvāko konkurenti Vīnes "Rapid" apsteidza par deviņiem punktiem. Savukārt Latvijas aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā "Mattersburg" vienība palika priekšpēdējā, devītajā, vietā.

Jaunā Austrijas čempionāta sezona sāksies vien 23.jūlijā.

Latvijas komandas ar "Salzburg" vienību iepriekš tikušās divas reizes, turklāt tām klājies smagi - 2007.gadā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Ventspils" austriešiem kapitulēja ar 0:4 un 0:3, bet 2011.gadā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā "Liepājas metalurgs" pirmajā mačā kapitulēja ar 1:4, bet atbildes spēlē noturēja 0:0.

"Salzburg" komanda pagājušajā sezonā jau pirmajā kārtā, kurā piedalījās, apstājās gan UEFA Čempionu līgas, gan UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, bet lielāko panākumu tā guva 2013./14.gada sezonā, kad aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālam. Savukārt Čempionu līgas grupu turnīrā tā vienīgo reizi piedalījusies 1993./1994.gada sezonā.

Liepājnieku priekšgājējs "Liepājas metalurgs" bija stabils Eirokausu dalībnieks. "Liepāja" pārņēma visas "Liepājas metalurga" parādsaistības un cerēja jau pagājušajā sezonā startēt Eirokausos, tomēr toreiz nesaņēma licenci. Pēc Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) standartiem "Liepāja" arī šogad Eirokausos vēl nevarētu spēlēt, tomēr aktīva Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbība panākusi, ka Kurzemes klubs ieguvis iespēju piedalīties starptautiskās sacensībās jau savā otrajā pastāvēšanas gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)