Banner 980x90

Liepājā pirmklasniekiem pabalstos izmaksās 25 500 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No 8.augusta Liepājā sāksies pabalstu izmaksa pašvaldības akcijā "Skolas soma", pirmklasniekiem paredzēts izmaksāt pabalstus 25 500 eiro apmērā, "Rietumu radio" informēja Liepājas Izglītības pārvaldē.

Šogad jau ceturto gadu arī pirmklasnieku vecāki, kuru bērni sāk mācības kādā no Liepājas vispārizglītojošām skolām, varēs saņemt 30 eiro lielu pabalstu mācību līdzekļu iegādei neatkarīgi no bērna deklarētās dzīvesvietas. Šo pabalstu izmaksa sāksies septembrī, kad būs komplektētas visas pirmās klases un skolās apkopoti dati par pirmklasniekiem.

Pabalstus varēs saņemt Liepājā deklarētas daudzbērnu un trūcīgās ģimenes, ģimenes, kuras audzina bērnus ar īpašām vajadzībām, aizbildnībā esošus bērnus, Černobiļas AES avārijas seku likvidatoru ģimenes, kā arī Ģimenes atbalsta daļas uzskaitē esošās ģimenes, kuras pilda līdzdarbības pienākumus.

Vienreizējo pabalstu 20 eiro katram bērnam skolas lietu iegādei vecāki no 10.augusta līdz oktobra beigām varēs saņemt AS "Norvik banka" Liepājas filiālēs, uzrādot pasi.

Pabalstu akcijā "Skolas soma" piešķir par katru ģimenē dzīvojošu bērnu, kurš kalendārā gada septembrī turpinās mācības vispārējās izglītības iestādē, sākot no 2.klases. Pabalstu varēs saņemt arī bērni, kas sasnieguši 18 gadu vecumu un turpina mācības vispārējās izglītības iestādē dienas maiņā un nav nodarbināti, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam.

Pabalstu izmaksai akcijā "Skolas soma" pašvaldība šogad atvēlējusi 36 000 eiro.

Pabalstus varēs saņemt arī ģimenes ar vienu vai diviem bērniem, kurām laika posmā no šā gada 1.jūlija līdz 30.septembrim noteikts trūcīgas ģimenes statuss, ja tajās ir bērni skolas vecumā.

Ja ģimenei ir tiesības saņemt pabalstu skolas piederumu iegādei akcijā "Skolas soma", bet tā nav iekļauta sarakstā, tad pabalstu jāpieprasa Sociālā dienesta Sociālo pakalpojumu daļā, iesniedzot iesniegumu ne vēlāk kā līdz 30.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)