Banner 980x90

Liepājā rīkos 70.-80.gadu izcilāko plakātu izstādi "Plakātlaiks"

Rīga, 2.nov., LETA. Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslas telpā no 14.novembra līdz 28.decembrim būs apskatāma zinātnieces Ramonas Umblijas kūrētā plakātu izstāde "Plakātlaiks. Kanons un individualitāte", aģentūru LETA informēja SIA "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

Izstādē 32 plakātos, izcilāko 20.gadsimta 70. un 80.gadu meistaru darbos tiks atspoguļotas Latvijas kultūras kanona vērtības.

Kā klāstīja Margeviča, 20.gadsimta 70. un 80.gadu latviešu plakātmāksla, atbrīvojusies no socreālisma kanona, 21.gadsimtā kļūst par mūsu valsts kultūras kanona sastāvdaļu. Šī laika mākslinieki plakātu no ideoloģiska rupora pārvērš mākslinieciskā pašvērtībā. Šis process notiek, pateicoties spēcīgām radošām individualitātēm ar tām piemītošu savdabīgu māksliniecisko rokrakstu.

20.gadsimta 70. un 80.gados Latvijā plakāts bijis ļoti populārs - notikušas daudz dažādas izstādes, konkursi, izdevniecības arvien vairāk tiražējušas plakātlapas un sācies plakātu kolekcionēšanas bums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)