Banner 980x90

Liepājā rīkos latviešu trimdas mākslinieces Dainas Dagnijas glezniecības personālizstādi

Rīga, 31.okt., LETA. Tuvojoties Latvijas valsts 100.dzimšanas dienai, no 5.novembra līdz 2.decembrim Liepājas Latviešu biedrības namā būs skatāma latviešu trimdas mākslinieces Dainas Dagnijas glezniecības personālizstāde "Augšup. Saule un ezeri", aģentūru LETA informēja izstādes kurators Mārtiņš Heimrāts.

Izstāde tiks atklāta 5.novembrī plkst.17 un tās atklāšanā būs iespēja tikties arī ar pašu mākslinieci.

Lielāko daļu sava radošā mūža māksliniece pavadījusi ASV. Viņas mākslā savijies nacionālais kolorīts ar pasaules mākslas tendencēm vairāku gadu desmitu garumā un, blakus glezniecībai, radošajā pūrā redzam arī tekstila kolāžas un zīmējumus, stāstīja Heimrāts.

2017.gadā māksliniece atzīmēja savu 80 gadu jubileju.

Šoreiz, Latvijas simtgades jubilejas mēnesī, māksliniece savus darbus ir atvedusi uz Liepāju - pilsētu, kurā Brīvības cīņu laikā 1919.gadā, uzturējās tikko dibinātās Latvijas valdība.

Dagnija ir dzimusi brīvā Latvijā 1937.gadā, bet jau septiņu gadu vecumā kopā ar ģimeni devās bēgļu gaitās, līdz 14 gadu vecumā nokļuva Detroitā, ASV.

Māksliniece savos darbos simboliski sasaista vjetnamiešu un afgāņu bēgļus ar savu stāstu - par latviešiem, kuri pieredzējuši līdzīgu likteni, teica Heimrāts.

Dagnijas radošās dzīves bagāžā ir vairāk nekā 30 personālizstādes ASV, Latvijā, Marokā, Kanādā un citur.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)