Banner 980x90

Liepājā sākusies Hoijeres kundzes viesnīcas ēkas restaurācija un pārbūve

Rīga,13.sept., LETA. Liepājā sākušies Hoijeres kundzes viesnīcas restaurācijas un pārbūves darbi, sagatavojot ēku Interjera muzeja izveidei, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Līdz šim paveikti dažādi sagatavošanās darbi un ekspertīzes, arheoloģiskās analīzes, lai varētu sākt pagraba padziļināšanas, pamatu atrakšanas un stiprināšanas darbus, kā arī dezinficēt pašu ēku.

Līdz ar ēkas dezinfekcijas darbu sākšanu, iedzīvotājiem var kļūt redzamāki sāktie būvdarbi. Ņemot vērā, ka ēkas ārsienas un jumta konstrukcija ar segumu nenodrošina pilnīgi hermētiski noslēgtu telpu, šodien, veicot ēkas fumigācijas jeb dezinfekcijas darbus, procesa laikā tiks izsmidzināts līdzeklis, kas lielā koncentrācijā var veidot miglu. Neliels apjoms šī samiglojuma var izkļūt ārpus ēkas, vizuāli radot dūmošanas efektu.

Pašvaldībā skaidroja, ka iedzīvotājiem par šāda sadūmojuma rašanos nav nepieciešams ziņot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, kā arī tas nav nekas veselībai bīstams un kaitīgs.

Kopumā būvdarbu gaitā tiks veikta Hoijeres kundzes viesnīcas ēkas restaurācija un pārbūve, sagatavojot ēku Interjera muzeja izveidei, kā arī tiks veikti Kungu kvartāla pagalma teritorijas labiekārtošanas darbi. Saskaņā ar veiktajiem iepirkumiem, būvdarbus objektā veic SIA "RERE Meistari", būvuzraudzību nodrošina SIA "Firma L4" un autoruzraudzību - pilnsabiedrība "Pils projekts".

Līgumcena ar "RERE Meistari" par būvdarbu veikšanu saskaņā ar pašvaldības rīkotā iepirkuma konkursa rezultātu ir 2 205 177 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, bet būvuzraudzību iepirkuma rezultātā veiks SIA "Firma L4" par 84 440 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Būvdarbi objektā "Hoijeres kundzes viesnīcas restaurācija un pārbūve par muzeja ēku Kungu kvartālā, Liepājā" tiek īstenoti Eiropas Savienības fondu 2014.-2020.gada plānošanas perioda darbības programmā.

Hoijeres kundzes viesnīca ir viena no vecākajām koka dzīvojamajām ēkām Liepājā. Projektā paredzēts atjaunot ēkas unikālo 17.gadsimta beigu plānojumu, kā arī tajā esošo manteļskursteni un maizes krāsni. Pēc atjaunošanas ēkā tiks izveidots Interjera muzejs, bet agrāko kroga funkciju iedzīvinās eksperimentālā virtuve ar 17.gadsimta ēdienu un dzērienu gatavošanas meistarklasēm. Līdztekus pašai ēkai tiks labiekārtota arī Kungu kvartāla pagalms, atjaunojot vēsturisko aku, žogu, bruģi un citas mazās arhitektūras formas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "RERE Meistari" pamatkapitāls ir 1,79 miljoni eiro. Aizvadītajā gadā uzņēmums strādājis ar 270 796 eiro zaudējumiem, bet apgrozījis 11,82 miljonus eiro.

Savukārt uzņēmuma "Firma L4" apgrozījums 2017.gadā bija 3,93 miljoni eiro, bet peļņa - 378 106 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)