Banner 980x90

Liepājā sapulcējas uzņēmēji un atklāj "Uzņēmēju dienas Kurzemē 2016"

Foto: Vendija Pikše/ Liepaja24.lv
Foto: Vendija Pikše/ Liepaja24.lv
Piektdienas rītā, 27.maijā, Liepājas Olimpiskajā centrā tika atklātas "Uzņēmēju dienas Kurzemē 2016", kas šajā reģionā norisinājās pirmo reizi. Pasākums notiek no 27. līdz 28.maijam un laipni gaidīti tiek visi pilsētas iedzīvotāji un viesi, jo ieeja tajā ir bezmaksas.

Kā pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv novēroja izstādē, uz svinīgo atklāšanu ieradās arī Satiksmes ministrs Uldis Augulis, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Satiksme ministrs Uldis Augulis atklāšanas ceremoniju iesāka ar uzrunu: "Man ir liels prieks un pagodinājums pirmo reizi piedalīties šīs izstādes atklāšanā! Liels paldies ir jāsaka LTRK, par šādu iespēju, ka Liepājā notiek pasākums, kurā uzņēmējiem ir iespējas parādīt to, ko katrs māk, var un dara. Man liekas, ka ir ļoti labi, ka ir šāda vieta, kur varam viens otru iepazīt, apskatīt un slēgt sadarbības līgumus. Kā es parasti minu, ka infrastruktūra un ceļi ir Latvijas asinsrite, kas mums ir jāuztur kārtībā, lai tas neradītu zaudējumus uzņēmējam un lai būtu vieglāk attīstīties, tad, manuprāt, uzņēmēji ir tās asinis šajā asinsritē, kas dod dzīvību, radot darbavietas un ienākumus valstij kopumā. Izmantojot šo iespēju, es gribu visiem uzņēmējiem pateikt paldies, par ieguldīto darbu, par to, ka viņi ir šeit Latvijā un par to, ka viņi ražo Latvijā. Novēlu veiksmi šeit izstādē un arī uzņēmējdarbībā. Savukārt, es no savas puses centīšos darīt kaut ko ar tiem ceļiem."

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ar prieku atklāja izstādi un uzrunāja klātesošos: "Prieks šodien būt kopā ar jums, kad visi Kurzemes uzņēmēji ir šeit. Mēs katru gadu cenšamies kopā parādīt to, ko uzņēmēji spēj. Ik pāris gadus mēs rīkojam izstādi "Ražots Liepājā", kas varbūt ir šaurāka reģiona pārstāvjiem, bet šoreiz šeit ir visas Kurzemes pārstāvji, un tas, manuprāt, ir labs veids, kā parādīt, ko jaunu uzņēmēji ir saražojusi un, lai pircēji, arī jaunie un mazie liepājnieki, redzētu, kā attīstās uzņēmējdarbība un kā viņiem skatīties līdzi uz savu izglītību, lai arī reiz kļūtu par uzņēmējiem. Jāuzteic ir visi tie uzņēmumi, kas šodien šeit ir ieradušies. Jādomā, ka nākamajos gados būs vēl lielāka interese no Kurzemes uzņēmumiem. Novēlu produktīvas dienas visiem uzņēmējiem un jaukas jums šīs dienas Liepājā, izbaudiet izstādi, izbaudiet Liepāju!"

Uz izstādes atklāšanu bija ieradies arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, kurš novēlēja: "Uzņēmēji, lai jums šodien ir pirkumi, labi kontakti, tie, kas no jums ir apmeklētāji – lai jums labi pirkumi!"

Tāpat Endziņš skaidroja arī "Uzņēmēju dienu" nepieciešamību: "Tad, kad bija 2015.gada Ukrainas un Krievijas krīze, mēs sapratām, ka ir kaut kas jādara, lai palīdzētu risināt situāciju mūsu uzņēmējiem caur iekšējā tirgus iespējām. Tapa akcija ar nosaukumu "Latvijas labums", kas nozīmē, ka pērkot preci, kas ir ražota Latvijā, mēs palīdzam Latvijas cilvēkam, kurš strādā Latvijā, savukārt pērkot preci, kas nav ražota Latvijā, mēs faktiski atlaižam cilvēku, kurš vēl šim strādāja Latvijā. Arī šo "Uzņēmēju dienu" koncepts ir mēģināt mudināt iedzīvotāju ikdienā šo izvēli izdarīt par labu Latvijai!"

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera jau ierasti organizē dažādas reģionālās izstādes, kas Kurzemē notiks pirmo reizi, bet Zemgalē un Vidzemē kļuvušas par tradīciju. Latgales iedzīvotājiem un pilsētas viesiem Uzņēmēju dienas būs iespēja apmeklēt jau septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)