Banner 980x90

Liepājā šogad par 6,6% pieauguši saražotās produkcijas apjomi

Ventspils, 31.maijs, LETA. Liepājā saražotās apstrādes rūpniecības produkcijas apjomi šī gada pirmajā ceturksnī pieauguši par 6,6% salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Liepājas Attīstības pārvaldes apkopotie dati liecina, ka kopumā apstrādes rūpniecības produkcija 2018.gada pirmajos trīs mēnešos Liepājā saražota par 69,8 miljoniem eiro, kas ir 4,1% no visas Latvijas kopapjoma. Savukārt realizētās produkcijas apjoms gada pirmajā ceturksnī bija 71,1 miljoni eiro, kas arīdzan ir 4,1% no Latvijas kopapjoma. Salīdzinot ar 2017.gada pirmo ceturksni, realizētās rūpniecības produkcijas apjoms palielinājies par 4,2 miljoniem eiro jeb par 6,3%.

Gada pirmajā ceturksnī Liepājā eksportētās rūpniecības produkcijas īpatsvars bija 78%, kas ir trešais augstākais eksportēto preču īpatsvars starp republikas nozīmes pilsētām.

2018.gada pirmajā ceturksnī eksportētas preces par 55,1 miljoniem eiro, kas ir par 0,3 miljoniem eiro jeb par 0,6% vairāk nekā pirms gada. Vietējā tirgū realizētas preces par 16 miljoniem eiro, kas ir par 3,9 miljoniem eiro jeb par 32,2% vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā. Dati liecina, ka vietējā tirgū realizēto preču apjoma pieaugums bijis straujāks nekā eksportēto preču apjoma pieaugums.

Vērtējot apkopotos datus, redzams, ka šī gada pirmā ceturkšņa rūpniecības produkcijas apjomu tendence ir augoša, kas liecina par stabilitāti Liepājas rūpniecības uzņēmumos, norādīja pašvaldībā. Divu ražošanas uzņēmumu - "Kolumbija Ltd" un "Tosmares kuģubūvētava" - tiesiskās aizsardzības procesi pagaidām pilsētas ražošanas apjomus negatīvi neesot ietekmējuši.

Lielākie ražojošie uzņēmumi Liepājā pašlaik ir "Lauma fabrics", "Caljan Rite-HiteLatvia", "Dzelzsbetons MB", "AE Partner", "JensenMetal", "Aile grupa", "iCotton", "Liepājas enerģija" un "Stiklu centrs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)