Banner 980x90

Liepājā spēka dziesmu vakarā viesosies grupas "Jumis" dalībnieki

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Trešdien, 14.septembrī, plkst.18.00 folkloras centrā "Namīns" notiks ikmēneša spēka dziesmu vakars jeb sadziedāšanās latviešu tautasdziesmās, "Rietumu radio" informēja viena no šī projekta vadītājām Inese Sērdiene.

Vakara īpašie viesi no Latgales ir grupas "Jumis" dalībnieki - Guntars Gritāns un Rolands Naglis.

Sekojot tradīcijai, reizi mēnesī folkloras centrā "Namīns" ģitāru pavadījumā skan sanākušo ļaužu balsis latviešu tautasdziesmās. Pasākums ir atvērts ikvienam interesentam.

Uz vietas būs pieejami dziesmu vārdi līdzi dziedāšanai, kas nav obligāta, bet vēlama. Kā jau ierasts, repertuārā būs gan zināmas, gan mazāk pazīstamas latviešu tautasdziesmas, kā arī dziesmas, kuru noskaņa un gaišums rada tautasdziesmai līdzvērtīgu stāstu.

"Iedvesmas avoti - grāmatas "Spēka dziesmas", kā arī Austras Pumpures pasaules skatījums un mīlestība uz latviešu tautasdziesmām," sacīja Sērdiene.

Šī spēka dziesmu vakara īpašie viesi Guntars Gritāns un Rolands Naglis šoreiz mācīs un aicinās līdzi dziedāt sev mīļajām latgaļu tautasdziesmām. Lai arī grupa "Jumis", kuras pārstāvji ir abi viesi, šobrīd plašāk pazīstama kā Imanta Kalniņa dziesmu izpildītāja, sākotnēji Viļānos tā dibināta kā folkloras kopa, un tās pirmās koncertprogrammas veidoja tautasdziesmas. Lai dalītos savās spēka dziesmās, Gritāns ieradīsies Liepājā, mērojot ceļu no savas dzīvesvietas Rīgā, bet Naglis - no tālās Latgales, no Viļāniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)