Banner 980x90

Liepājā tapis jauns tūrisma objekts par Latvijas neatkarības cīņām

Rīga, 2.jūl., LETA. Liepājā tapis jauns tūrisma objekts par Latvijas neatkarības cīņām, informē Liepājas pašvaldība.

Jaunais objekts izveidots Liepājas cietokšņa sastāvdaļā Redanā, kur 1919.gada novembrī norisinājās cīņas ar bermontiešiem, lai nosargātu Latvijas neatkarību.

Karostas glābšanas biedrība, izveidojot šo tūristu apskates vietu, vēlas iepazīstināt liepājniekus un pilsētas viesus ar svarīgām vēstures epizodēm, kas notikušas Liepājā, bet par ko daudzi liepājnieki gandrīz neko nezina.

1919.gada rudenī pēc bermontiešu padzīšanas no Pārdaugavas 11.novembrī, kas tiek atzīmēta kā Lāčplēša dienu, Bermonta karaspēks plašā frontē iebruka Liepājas ziemeļu daļā. Pateicoties latviešu karavīru pašaizliedzībai un varonībai uzbrukums tika atvairīts un ienaidnieki no Liepājas tika izdzīti. Par godu šiem notikumiem iela gar veco cietoksni ieguva 14.novembra nosaukumu.

Sākot ar 5.jūliju, katru dienu no pulksten 11 līdz 17 apmeklētājus Redanā gaidīs gids, kas piedāvās iepazīt Liepājas cietokšņa vēsturi un uzzināt par Brīvības cīņu norisi 1919.gadā.

Kā veltījumu neatkarības cīņu simtgadei, Karostas glābšanas biedrība izstrādājusi maršrutu pa Brīvības cīņu vietām.

Savukārt Rudenī biedrība skolēnu grupām Redanā piedāvās jaunu interaktīvu ekskuriju ar dalībnieku iesaistīšanos "Liepājas aizstāvēšanā", kā arī interaktīvas izglītojošas vēstures nodarbības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)