Banner 980x90

Liepājā uzsāk siltumtīklu rekonstrukciju māju iekšpagalmos

Publicitātes foto
Publicitātes foto
SIA "Liepājas enerģija" uzsākusi siltumtīklu rekonstrukciju objektos, kas guvuši pilsētas domes apstiprinājumu un līdzfinansējumu mikrorajonu pagalmu labiekārtošanas programmā. Paralēli uzņēmums arī citviet pilsētā turpina iepriekš plānotos rekonstrukcijas darbus.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda, pagalmu labiekārtošanas programmas pieteikumu izvērtēšana katru gadu notiek vasarā, tāpēc "Liepājas enerģija" siltumtīklu rekonstrukciju pilsētas domes apstiprinātajos objektos var uzsākt tikai šobrīd, darbus veicot paralēli rekonstrukciju plānam, kas izstrādāts jau pavasarī. Neatkarīgi no tā, cik projektu pagalmu labiekārtošanas programmā ir guvuši pašvaldības atbalstu, "Liepājas enerģija" siltumtīklus atjauno visos objektos, kur saglabājušās vecās siltumtrases. Tādējādi tiek novērsts jebkāds risks, ka vecās trases bojājuma vai avārijas gadījumā nāktos veikt remontdarbus pagalmā, kas tikko labiekārtots. Siltumtīklu atjaunošana tiek veikta īsi pirms labiekārtošanas darbu uzsākšanas ēku pagalmos.

Anatolijs Suškovs, "Liepājas enerģijas" valdes priekšsēdētājs: "Ikgadējā līdzdarbība pagalmu labiekārtošanas programmā ir kļuvusi par mūsu uzņēma tradīciju – jau vairāku gadu garumā mēs rekosntruējam savus siltumtīklus visos objektos, kas apstiprināti pagalmu labiekārtošanai. Protams, ne visos apstiprinātajos objektos ir mūsu siltumtīkli, tāpat daļā objektu esam veikuši rekonstrukciju jau iepriekš un papildu darbi nav nepieciešami, bet pārējās vietās, kur saglabājušies vecie siltumtīkli, veicam to pilnīgu atjaunošanu. Mūsuprāt, tas ir būtiski, lai neveidotos situācija, kad siltumtīklu atjaunošana jāveic dažus gadus pēc tam, kad veikti vērienīgi labiekārtošanas darbi."

Šogad pagalmu labiekārtošanas programmas ietvaros "Liepājas enerģija" atjaunos siltumtīklus divos objektos – viens aptver namus Klaipēdas ielā 84, 86 un daļu no nama Liedaga ielā 5, otrs – Daugavas ielu 1, 3 un Reiņu meža ielu 2. Šo namu iedzīvotājiem turpmāk būs ne vien labiekārtots iekšpagalms, bet arī modernas un kvalitatīvas siltumtrases, kas nodrošinās augstvērtīgāku pakalpojumu vairāku gadu desmitu garumā. Pārējos labiekārtošanas programmā apstiprinātajos objektos pilnīga siltumtīklu nomaiņa realizēta jau iepriekšējos gados vai tajos vispār nav izbūvēti centralizētās siltumapgādes tīkli.

Paaugstinot pilsētas siltumtīklu darbības efektivitāti, "Liepājas enerģija" turpina arī plānotos rekonstrukcijas darbus. Šobrīd darbi pabeigti 18 objektos un kopumā siltumtīkli atjaunoti 1800 m garumā; savukārt vēl trijos objektos darbi norit šobrīd, rekonstruējot siltumtīklu posmu ar kopējo garumu 950 m. Līdz jaunās apkures sezonas sākumam plānots rekonstruēt vēl aptuveni 950 m siltumtīklu. Savukārt, pieslēdzot centralizētajai siltumapgādei jauno klientu objektus, šovasar izbūvēti vairāk nekā 300 m, četros objektos norit darbi (kopējais izbūvējamo tīklu garums vairāk nekā 1200 m), bet līdz apkures sezonas sākuma tiks izbūvēti vēl aptuveni 850 m jaunu siltumtīklu posmi.

Visi rekonstrukciju darbi tiek plānoti tā, lai laika periods, kad iedzīvotāji nesaņem pakalpojumu, būtu maksimāli īss. Par plānotajiem pakalpojumu padeves traucējumiem uzņēmums savlaicīgi informē namu apsaimniekotājus, kuri attiecīgi tālāk nodrošina informācijas pieejamību iedzīvotājiem. "Liepājas enerģijas" aktualitātēm un rekonstrukciju darbu plānam iespējams sekot līdzi arī uzņēmuma mājas lapā www.liepajasenergija.lv vai zvanot Klientu daļai pa tālruni 63488866.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)