Banner 980x90

Liepājā uzstāsies Evija Martinsone un "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 20.oktobrī, plkst.19.00 koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies LNOB operdziedātāja Evija Martinsone kopā ar "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartetu, piedāvājot klausītājiem Šūberta un Mendelszona smeldzīgākos skaņdarbus un kopīgi meklējot atbildes uz eksistenciāliem un nozīmīgiem jautājumiem, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Koncertprogrammā tiks atskaņota Šūberta Nāve un meitene, kas Latvijā koncertatskaņojumā dzirdama reti, toties Reimaņa-Mendelszona skaņdarbs, šķiet, vēl nav sagaidījis savu pirmatskaņojumu Latvijas koncertzālēs. Abi šie skaņdarbi veido konceptuālu saderību, rosinot aizdomāties par dzīves lielajiem jautājumiem un katra izvēlēto tās individuālo virzību, pie tam viens no opusiem būtu novitāte Latvijas mūzikas dzīvē.

Šogad "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets dosies kopīgi ar klausītājiem meklēt atbildes un rast jautājumus par tēmām - Dzīvība, Nāve un Dzīve. Koncerts būs dzirdams divās daļās, kur pirmajā daļā izskanēs Franča Šūberta 14. stīgu kvartets re minorā, savukārt otrajā daļā būs dzirdamas Feliksa Mendelszona solodziesmas Ariberta Reimaņa radoši papildinošās adaptācijās stīgu kvarteta sastāvam, ar cikla nosaukumu  "…oder soll es Tod bedeuten?".

Koncertu organizē nodibinājums "La Rondine fonds". Biļetes pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs, kā arī internetā "www.bilesuparadize.lv". Skolēniem, studentiem un pensionāriem 20% atlaide. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)