Banner 980x90

Liepājā valsts simtgadē skanēs pilsētas komponistu dziesmas

Jelgava, 12.nov., LETA. Latvijas 100.dzimšanas diena Liepājā 18.novembrī tiks svinēta īpaši - stāstu par Latviju cauri laikiem varēs izzināt koncertprogrammā ar Liepājas komponistu dziesmām -, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Svētku koncerta programmas veidošanā piedalījās paši liepājnieki, balsojot par savām mīļākajām Liepājas komponistu dziesmām, lai tās dzirdētu 18.novembrī plkts.17 pie koncertzāles "Lielais dzintars".

"Svētku apmeklētājus noteikti pārsteigs iespaidīgā scenogrāfija. Tā būs veidota trīs līmeņos, kuros īpaši scenogrāfiski elementi tiks savienoti ar skatuvi un koncertzāles "Lielais dzintars" terasi, veidojot trīs stihijas - ūdeni, zemi un gaisu. Īpaši veidotas video projekcijas izcels koncertzāli un liks tai iemirdzēties pavisam citās noskaņās," skaidroja Lazdāne.

Koncerta stāstu veidos tautasdziesmas un tautā mīlētu Liepājas autoru dažādos laikos radītās dziesmas. Svētku koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Liepājas komponists Jānis Strazds un koncerta burvību palīdzēs radīt viesmākslinieki - Liepājas teātra aktrise Agnese Jēkabsone, dziedātājas Aija Vītoliņa, Dināra Rudāne, Kristīne Zaharova, mūziķi Andris Ērglis, Atis Ieviņš, Jānis Apeinis, Mārtiņš Ruskis un instrumentālā grupa "Pulsa efekts".

Pavadošās grupas sastāvā piedalīsies Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas Melngaiļskolas bigbends Jāņa Ivuškāna vadībā, Liepājas simfoniskā orķestra pūtēju grupas mūziķi un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris "Laiks" diriģentes Ilzes Balodes vadībā. Pasākuma noskaņu radīs un pasākumu vadīs Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis.

Kopumā aptuveni 80 Liepājas dejotāju izdejos Latvijas stāstu cauri laikiem, akcentējot nezūdošo Latvijas vērtību horeogrāfu Ievas Kemleres un Kristīnes Kārkliņas vadībā. Režiju un scenāriju simtgades koncertam veidos scenogrāfs Valdis Pavlovskis un režisore Maija Kalniņa.

Kā pasākuma atsevišķa daļa būs svētku uguņošana, kurai par godu īpašu skaņdarbu radījis komponists Jānis Lūsēns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)