Banner 980x90

Liepājā veido jaunu privāto bērnudārzu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Liepājā ar pašvaldības atbalstu jūnija sākumā varētu uzsākt darbu vēl viens privātais bērnudārzs "Pikucis", kurš atradīsies Pļavu un Salmu ielas stūrī. Tajā sākotnēji plānots uzņemt 25 mazos liepājniekus vecumā no 1,5 līdz 4 gadiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informēja Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone, pašvaldība nolēmusi atbalstīt šo privāto iniciatīvu bērnudārza izveidē, jo Liepājā visiem mazuļiem, īpaši vecumā no 1,5 gada, joprojām nepietiek vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

Bērnudārza dibinātājs ir SIA "Studium", kuras valdes locekle Svetlana Skrīvere pastāstīja, ka telpas tiks nomātas no SIA "Andre stils", un tajās savulaik jau atradies bērnudārzs. Šobrīd tuvojas noslēgumam topošā bērnudārza telpu un apkārtnes labiekārtošanas darbi, tiek iekārtota kanalizācijas sistēma. Plānots, ka nākošnedēļ tiks saņemtas arī pasūtītās mēbeles.

Ja savus pozitīvos atzinumus par to, ka bērnudārzs atbilst visiem nepieciešamajiem nosacījumiem, sniegs pārbaudošās institūcijas un tiks saņemta IKVD licence, bērnudārzs varētu uzņemt pirmos audzēkņus jau jūnijā, pastāstīja Skrīvere. Ja visi iecerētie plāni izdosies, tad no 1.septembra šajā bērnudārzā varētu piedāvāt vietas vēl 25 bērniem. Kā informēja Skrīvere, bērnu vecākiem aptuvenās izmaksas bērnudārzā bez pašvaldības līdzfinansējuma varētu būt ap 170 eiro mēnesī, bet tās vēl tikšot precizētas.

Svetlanai Skrīverei ir pieredze pedagoģijā, apgūtas arī papildus zināšanas Montesori pedagoģijā. Viņa pirms 13 gadiem Liepājā izveidoja "Bēbīšu skolu", kura darbojas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienībā "Vaduguns". Plānots, ka bērnudārzā "Pikucis" strādās 2-3 pedagogi un viens audzinātāja palīgs. Pašvaldība ir saņēmusi informāciju par to, ka šā gada rudenī savu darbību iecerējis paplašināt arī privātais bērnudārzs "Sirsniņskola", ierīkojot vēl vienas telpas pilsētas centrā 25 mazuļiem.

Kā zināms, Liepājas pašvaldība jau kopš 2005.gada atbalsta privāto iniciatīvu bērnudārzu veidošanā, piešķirot līdzfinansējumu privātajiem bērnudārziem. Šobrīd tas ir 147,98 eiro mēnesī par vienu bērnu, un tiek aprēķināts pēc MK izstrādātās vienotās metodikas. Līdz šim pašvaldība sniegusi atbalstu trim privātajām izglītības iestādēm Liepājā, kurās pirmsskolas izglītības programmu apgūst 95 bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)