Banner 980x90

Liepājā visu septembri notiks Dzejas dienas

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv
Liepājā visu septembri notiks Dzejas dienas un daudzi pasākumi paredzēti tieši jauniešu auditorijai, "Rietumu radio" informēja Dzejas dienu Liepājā organizatore Zanda Gūtmane.

Piektdien, 9.septembra vakarā gan riteņbraucēji, gan kājāmgājēji, gan dzejas mīļotāji varēs piedalīties sportiskā un Dzejas dienu akcijā "Nakts dzejas rats". Jau visas vasaras garumā liepājniekiem ir bijusi iespēja piedalīties biedrības "Radi vidi pats" organizētajos piektdienas vakaru velobraucienos. Dzejas dienu mēnesī sadarbībā ar Liepājas Universitāti tapusi iecere šo braucienu paplašināt ar dzejas lasījumiem atsevišķās pieturvietās.

9.septembrī plkst.20.00 riteņbraucēji varēs pulcēties "Radi velo pats" pagalmā Vecajā ostmalā 54, lai plkst.21.00 varētu izbraukt uz Liepājas Dzelzceļa staciju un autoostu, kur ar dzejas lasījumiem notiks pievienošanās citai Dzejas dienu akcijai "Sirds uz perona".

Lielā dzejas pieturvieta - Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes un Mākslas pētījumu laboratorijas ēkas pagalms Kūrmājas prospektā 13 - būs atvērta no plkst.21.00, kad varēs vērot Jauno mediju mākslas studentu izstādi.

Dzejas lasījumi šajā pieturvietā sāksies plkst.22.00, tad klausītājiem tiks piedāvāti vairāku Liepājas dzejnieku, arī bijušo un esošo Rakstniecības studiju programmas studentu dzejas lasījumi. Sportiskākajiem velobraucējiem "Nakts dzejas rats" turpināsies arī pēc lasījumiem.

Otra Dzejas dienu aktivitāte, kas paredzēta jauniešiem, īpaši radošiem vidusskolēniem, ir Dzejas slams, kurš notiks 10.septembrī plkst.19.00 "Radi velo pats" garāžā Vecajā ostmalā 54. Jauniešu dzejas lasījumus slamā vērtēs žūrija un klausītāji, slama uzvarētājam pēc žūrijas vērtējuma balvā būs dalība nākamajā - "Totaldobžes" rīkotajā dzejas slamā, kas Liepājā notiks 16.septembrī.

Joprojām tiek gaidīti gan Dzejas slama dalībnieku, gan Dzejas velorata lasījumu dalībnieku pieteikumi. Šos Dzejas dienu pasākumus organizē biedrība "Radi vidi pats" sadarbībā ar Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāti. Atbalsta Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)