Banner 980x90

Liepājas bērnudārzam "Kriksītis" cels piebūvi

Ventspils, 18.maijs, LETA. Liepājas dome šodien atbalstījusi ieceri par piebūves celtniecību pie bērnudārza "Kriksītis". Tas ļaus samazināt rindu uz pašvaldības bērnudārziem par vismaz 140 vietām, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Projekts "Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes "Kriksītis" infrastruktūras attīstība" īstenošana 2018.-2019.gadā" paredz jaunas piebūves celtniecību bērnudārzam starp E.Veidenbauma un K.Ukstiņa ielu teritorijā, kur kādreiz atradās Liepājas Valsts tehnikuma kopmītņu telpas. Domes sēdē arī nolemts nodrošināt projekta īstenošanai pašvaldības finansējumu 2 700 000 eiro apmērā, nepieciešamības gadījumā piesaistot kredītresursus. Februārī dome jau piešķīra finansējumu 45 000 eiro bērnudārza "Kriksītis" piebūves un esošo ēku rekonstrukcijas projekta izstrādei. Aprīlī tika sākta projektēšanas uzdevuma izstrāde.

Bērnu no pusotra gada vecuma nodrošināšana ar vietām pirmsskolas izglītības iestādēs ir definēta kā viena no prioritātēm Liepājas pilsētas attīstības programmā 2015. - 2020.gadam. Taču jau vairākus gadus Liepājā vērojama tendence, ka pirmsskolas izglītības iestādes nespēj uzņemt pietiekamu bērnu skaitu, skaidroja Jākobsone. Izglītības pārvalde ir veikusi datu analīzi par pirmsskolas izglītības iestāžu pieprasījumu, noskaidrojot, ka vislielākais pieprasījums ir pēc pirmsskolas izglītības iestādes tieši pilsētas centrā. Lai gan pašvaldība ir izveidojusi vairākus instrumentus situācijas uzlabošanai (līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem un rotaļu grupas), tomēr ilgtermiņā situāciju var atrisināt, vienīgi uzbūvējot jaunas pirmsskolas izglītības iestāžu telpas, skaidroja Jākobsone.

Plānots uzbūvēt pārejas galeriju, kas savienos bērnudārzu "Kriksītis" ar Liepājas Valsts tehnikuma bijušo kopmītņu ēku, kas tiks rekonstruēta. Pārejas galerijā plānots izbūvēt verandas tipa āra darbnīcas, kas būs piemērotas dažādu eksperimentu veikšanai un kopīgām nodarbībām dažādu grupu mazuļiem.

Projekta kopējās paredzamās izmaksas līdz 2019.gadam ir 2,7 miljoni eiro, taču precīzas izmaksas būs zināmas pēc iepirkumu veikšanas un līgumu noslēgšanas.

Piebūves celtniecību plānots uzsākt 2018.gadā, un to varētu pabeigt gada laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)