Banner 980x90

Liepājas dome atsakās no pusmiljonu eiro vērtā Jūrniecības muzeja ekspozīcijas risinājuma

Ventspils, 18.maijs, LETA. Pārāk lielo izmaksu dēļ Liepājas dome vakar lēma atteikties no Jūrniecības muzeja ekspozīcijas risinājuma - videoprojekciju torņa izveides Vecajā ostmalā Liepājā, aģentūru LETA informēja Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Liepājā jau ilgāku laiku tiek domāts par Jūrniecības muzeja izveidi. Līdzšinējā projekta iecere paredzēja Vecajā ostmalā veidot vides objektu - torni, no kura uz pretī esošās vecās muitas ēkas sienas tiktu projicētas audiovizuālas Jūrniecības muzeja ekspozīcijas.

Sākotnēji projekta kopējās izmaksas tika plānotas 300 000 eiro apmērā, no kurām 30 000 eiro būtu pašvaldības līdzfinansējums, bet 270 000 eiro - Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējums.

Izstrādājot projektu un veicot iepirkumus, secināts, ka projekta īstenošanai nepieciešamās izmaksas ir palielinājušās par 70% - no 300 000 eiro līdz 512 666 eiro. Tas nozīmē, ka pašvaldības līdzfinansējums būtu jāpalielina no 30 000 eiro līdz 242 666 eiro jeb astoņas reizes.

Ceturtdien domes sēdē deputāti secināja, ka tā ir pārāk liela cena ekspozīcijas izveidei, tādēļ lēma atteikties no torņa ieceres. Kā skaidroja Rjabcevs, no ieceres Liepājā veidot Jūrniecības muzeja ekspozīciju pašvaldība nav atteikusies, taču tai tiks meklēti citi risinājumi. Par to, kādi tie varētu būt, vēl esot pāragri spriest.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)