Banner 980x90

"Liepājas enerģijas" klienti pamazām sāk apkures sezonu

Rīga, 25.sept., LETA. Iestājoties rudenim, vairāki SIA "Liepājas enerģija" klienti izvēlējušies sākt apkures sezonu, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā.

Patlaban siltumapgādes pakalpojumu izmanto 70 namu iedzīvotāji, kas ir aptuveni 7% no visiem uzņēmuma klientiem. "Liepājas enerģija" pakalpojuma izmantošanu nodrošina visu gadu, tādēļ klienti apkures sezonu var sākt jebkurā sev vēlamā laikā.

Apkures sezona Liepājā sākta 10 daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās, 26 privātmājās un 34 komercobjektos.

Laikapstākļiem kļūstot vēsākiem, "Liepājas enerģija" prognozē, ka to klientu skaits, kuri izvēlējušies sākt jauno apkures sezonu, mēreni pieaugs dienu no dienas.

"Lai mājokļos būtu mājīgi un komfortabli jau šobrīd, kā arī siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, svarīgi pareizi regulēt ēku individuālos siltummezglus. Individuālie siltummezgli nodrošina iespēju automātiski uzsākt ēkas apsildi pie noteiktām ārgaisa temperatūrām, piemēram, temperatūrai sasniedzot +12 grādus; savukārt temperatūrai paaugstinoties, siltummezgla automātika atslēgs regulēšanas vārstu apkures sistēmai un siltumenerģija netiks patērēta. Pakāpeniska ēkas uzsildīšana nodrošinās ekonomisku siltumenerģijas patēriņu, jo, uzsākot apkures sezonu jau pie ļoti zemas ārgaisa temperatūras, siltumenerģijas patēriņš var būt daudzkārt augstāks," informēja "Liepājas enerģijas" pārstāvji.

Lēmums par apkures sezonas sākšanu ir pašu iedzīvotāju ziņā - lai pieslēgtu apkuri, ir jāvēršas pie mājas pārstāvja vai apsaimniekotāja, kurš ir tieši atbildīgs par apkures nodrošināšanu ēkā.

Vasarā "Liepājas enerģija" veica visu siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes, katlumāju un ražošanas iekārtu tehniskās profilakses darbus, kā arī siltumtīklu rekonstrukciju. Noslēdzošie siltumtīklu rekonstrukcijas darbi noritēs vēl līdz oktobra beigām.

"Liepājas enerģija" ir dibināta 2005. gadā un nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, sadali, pārvadi un realizāciju Liepājas pilsētā, kā arī ar elektroenerģijas ražošanu un realizāciju. Uzņēmums apkalpo gandrīz 700 dzīvojamo māju, kā arī skolas, bērnudārzus, iestādes un uzņēmumus. Kopējais Liepājas centralizētās siltumapgādes sistēmas tīklu garums ir 100 kilometru. "Liepājas enerģijas" akcionāri ir AS "Latvenergo" (51%), Liepājas pilsētas dome (39%) un SIA "Enerģijas risinājumi" (10%), uzņēmumā strādā 86 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)