Banner 980x90

Liepājas Ērģeļmūzikas festivālā atgriezīsies improvizācijas koncerts

Rīga, 12.sept., LETA. Pirmo reizi pēc 12 gadiem Liepājas Ērģeļmūzikas festivālā atgriezīsies improvizācijas koncerts, kas izskanēs 15.septembrī Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē, aģentūru LETA informēja festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Anna Paula Pujēna.

Koncertā "Dāvids un Goliāts" viesosies lietuviešu ērģelnieks Vids Pinkevičs ar improvizāciju balstītu Bībeles sižetā par Dāvidu un Goliātu.

Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles ērģeles ir unikālas ar to, ka joprojām gandrīz pilnā apjomā skan vienīgais pasaulē saglabātais Henriha Andreasa Konciusa instruments. 1885.gadā ērģeles tika papildinātas līdz 131 reģistram un kopš 1912.gada tās ir pasaulē lielākās vēsturiskās mehāniskās ērģeles, kuras saglabājušās savā sākotnējā izskatā un nav pārbūvētas, teica Pujēna.

Liepājas Ērģeļmūzikas festivālā improvizācijas koncerts pēdējo reizi bija klausāms 2006.gadā, kad festivālā viesojās vācu mūziķis Ansgars Vallenhorsts.

Koncertā "Dāvids un Goliāts" varēs dzirdēt lietuviešu ērģelnieka Pinkeviča virtuozitāti. Pinkevičs ir ērģelnieks, pedagogs un komponists, kā arī bloga "Ērģeļspēles noslēpumi" radītājs un autors. Viņš ir aktīvs ērģeļmūzikas, ērģeļspēles un improvizācijas popularizētājs, regulāri koncertējot, vadot seminārus un lasot lekcijas. Pinkevičs ir Lietuvas Nacionālās ērģelnieku asociācijas līdzdibinātājs, viņš māca Viļņas universitātes ērģelniekus, kā arī vada universitātes ērģeļu studiju "Unda Maris".

Koncerts "Dāvids un Goliāts" Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē sāksies plkst.18. Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)