Banner 980x90

Liepājas internātpamatskolā plānots ieviest jaunu pamatizglītības programmu

Liepāja, 12. jūn., LETA. Valsts Izglītības satura centrā (VISC) iesniegta jauna jūras zinību programma Liepājas internātpamatskolas audzēkņiem, otrdien intervijā "Rietumu radio" atklāja Liepājas Pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

Niedre-Lathere norādīja, ka sagatavota jauna pamatizglītības programma ar profesionālo ievirzi, vienu padziļināto priekšmetu - jūras zinībām.

"Šis profilētais priekšmets attieksies uz 5.-9. klašu skolēniem. Priekšmets ir sadalīts 5 moduļos. 5. klasē audzēkņi iepazīsies ar jūras ceļu ģeogrāfiju un atklājumu vēsturi, 6. klasē ar kuģu uzbūvi un maketēšanu, 7. klasē tiks apgūti kuģošanas pamati, 8. klasē apgūs izdzīvošanu uz jūras un burāšanu, bet pēdējais un nopietnākais šīs programmas modulis ir motorjahtu vadīšana iekšējos ūdeņos, kas tiks īstenots 9. klases ietvaros," paskaidroja Liepājas Pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja, piebilstot, ka, sadarbojoties ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), programmā paredzēts audzēkņu iemaņas un zināšanas atpūtas kuģu vadīšanā sagatavot atbilstoši CSDD eksāmena prasībām.

Viņa norādīja, ka nākotnē programma varētu tikt realizēta arī citās Liepājas izglītības iestādēs, bet "tā kā tas ir Latvijā līdz šim vēl nebijis un nepraktizēts modulis, programmai jāļauj gadu aprobēties uz attiecīgās skolas bāzes, konstatējot kā iedzīvojas pati programma un kādus sasniegumus uzrāda audzēkņi."

Kā vienu no būtiskākajiem izvirzītajiem mērķiem, Niedre-Lathere minēja pēctecības principa radīšanu. "Tiem, kurus šī nozare tiešām ieinteresēs, tā arī būs iespēja vienkārši turpināt attiecīgās nozares studijas jūrniecības koledžā," viņa sacīja.

Viņa pauda, ka gala lēmums par jaunās programmas ieviešanu varētu būt zināms mēneša laikā, savukārt programmas aprobāciju un iestrādnes paredzēts uzsākt ar 2018. gada 1. septembri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)