Banner 980x90

Liepājas koncertzāles stikla konstrukciju tīrīšana izmaksās ap 17 000 eiro

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" stikla konstrukciju tīrīšana un mazgāšana šogad izmaksās ap 17 000 eiro. Tīrīšanas darbus ir paredzēts veikt reizi gadā, aģentūru LETA informēja SIA "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane.

Lai izraudzītos darbu veicēju pirms gada atklātās Liepājas koncertzāles stiklotās fasādes mazgāšanai, šī gada pavasarī tika veikta iepirkuma procedūra, kurā kā izdevīgākais tika izvēlēts SIA "Ekovalis Latvija" piedāvājums. Noslēgtā līguma summa ir 14 549,50 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 17 605 eiro ar PVN. Šo darbu izmaksas tiek segtas no SIA "Lielais dzintars" budžeta, ko veido Liepājas pašvaldības piešķirtais finansējums un ieņēmumi no koncertzāles telpu nomas.

Liepājas koncertzālē kopējo tīrāmo virsmu platību - 18 090 kvadrātmetrus - veido ārējais oranžais stikls ar abām plaknēm 9200 kvadrātmetru platībā, iekšējais stikls ar abām plaknēm 8680 kvadrātmetru platībā un panorāmas lifta šahtas stiklotā virsma ar abām plaknēm 210 kvadrātmetru platībā.

Līgumā paredzētajos darbos iekļauta iekšējo un ārējo logu stiklu virsmu tīrīšana un mazgāšana no abām pusēm, panorāmas lifta šahtas stikla virsmas mazgāšana no abām pusēm, ārējo palodžu un aplodu virsmu tīrīšana un mazgāšana, iekšējo un ārējo apkopes tiltu tīrīšana un mazgāšana, logu rāmju virsmu tīrīšana un mazgāšana, kā arī metāla konstrukciju tīrīšana un mazgāšana.

Tīrīšanas darbi tiek veikti, izmantojot pacēlāju un industriālo alpīnistu pakalpojumus. Iepirkuma nolikumā tika noteikts, ka pretendentiem obligāti jāveic objekta vietas apsekošana, lai izvērtētu visus darbu veikšanu ietekmējošos apstākļus, izvēlētos pamatotu darba tehnoloģiju un iekļautu piedāvājumā ekonomiski pamatotas un samērīgas izmaksas.

Līgums par koncertzāles stikla konstrukciju tīrīšanu tika noslēgts 21.jūnijā. Saskaņā ar līgumu darbi bija jāpabeidz 10 nedēļu laikā, tomēr tie ir iekavējušies. SIA "Lielais dzintars" saņēmusi vēstuli no darbu veicēja, kurā teikts, ka līguma izpildes laikā esot radušies tehniskie pārtraukumi laika apstākļu dēļ, kā rezultātā neesot bijis tehniski iespējams veikt stikla konstrukciju tīrīšanu.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas jumta un fasādes tīrīšana izmaksā 97 268 eiro, neieskaitot PVN, jeb 117 694 ar PVN. Kopējā LNB ēkas tīrāmo daļu platība ir aptuveni 22 000 kvadrātmetru, no tās stikloto virsmu platība ir teju 14 000 kvadrātmetru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)