Banner 980x90

Liepājas koncertzāles trīs gadu jubileju svinēs ar Ņujorkas ansambļa "Bang on a Can All-Stars" koncertu

Rīga, 5.okt., LETA. Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" 27.oktobrī svinēs savu trešo jubileju ar izcila un tradīcijām bagāta ansambļa "Bang on a Can All-Stars" koncertu, aģentūru LETA informēja "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

Ansamblis "Bang on a Can All-Stars" nāk no Ņujorkas un ir viens no ietekmīgākajiem laikmetīgās mūzikas vēstnešiem pasaulē. "Bang on a Can All-Stars" ir daudzpusīga jaunās mūzikas organizācija, kas popularizē un stiprina izpratni par inovatīvu klasisko mūziku.

"Bang on a Can All-Stars" ir unikāla mūzikas vienība, kas izceļas ar savu autentisko, nekur citur nedzirdēto skanējumu. Netipiskais instrumentu salikums - čells, basģitāra, klavieres, bungas, ģitāra un klarnete - rada inovatīvu ansambļa rokrakstu, kurā netieši var saklausīt klasiskās mūzikas, džeza un roka intonācijas, kas savienotas ar tipiski minimālistisko, urbāno un ritmisko amerikāņu mūziku, klāstīja koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Dibināta 90.gadu sākumā, apvienība visā pasaulē ir atpazīstama ar īpaši dinamiskiem koncertiem un mūsdienu mūzikas inovatīvākajiem ierakstiem. Ar dabisku vieglumu pārkāpjot robežas starp klasisko mūziku, džezu, roku, pasaules un eksperimentālo mūziku, seši grupas dalībnieki radījuši pašu savu grupas identitāti. Ansamblī spēlē čelliste Ešlija Batgeita, basģitārists Roberts Bleks, pianiste Vikija Čo, perkusionists Deivids Kosins, ģitārists Marks Stjuarts un klarnetists Kens Tomsons.

Koncerts Liepājā ir viena no pieturām ansambļa pasaules koncerttūrē. Tūres laikā oktobrī un novembrī "Bang on a Can All-Stars" koncertēs trīs kontinentos un septiņās valstīs - ASV, Meksikā, Argentīnā, Nīderlandē, Krievijā, Latvijā un Vācijā. Jubilejas koncerts Liepājā būs apvienības vienīgais koncerts Ziemeļeiropā šajā gadā.

Koncerts sāksies plkst.19, bet pirms koncerta plkst.18 koncertzāles mākslas telpā "Civita Nova" interesenti būs gaidīti uz ievadsarunu, kas palīdzēs izprast laikmetīgo mūziku, jauno mūzikas tradīciju ASV, kā arī gaidāmo ansambļa "Bang on a Can All-Stars" koncerta programmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)