Banner 980x90

Liepājas Krievu kopiena tiesā cenšas atgūt sabiedriskā labuma organizācijas statusu

Ventspils, 19.sept., LETA. Administratīvā rajona tiesa 28.septembrī paziņos spriedumu administratīvajā lietā, kurā biedrība "Liepājas Krievu kopiena" prasa atcelt Valsts ieņēmuma dienesta (VID) lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa anulēšanu biedrībai, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama pārstāve Ieva Neimane.

Sabiedriskā labuma statusu biedrībai VID anulēja 2016.gada beigās, pamatojot to ar likumam neatbilstošu sabiedriskā labuma organizācijas saņemto ziedojumu izlietojumu. Sabiedriskā labuma organizāciju likums noteic, ka ne vairāk kā 25% no attiecīgajā taksācijas periodā izlietotajiem vispārējiem ziedojumiem organizācija drīkst izlietot administratīvajiem izdevumiem, bet ne mazāk kā 75% jāizlieto sabiedriskā labuma darbībai.

Kā skaidroja juriste Elizabete Krivcova, kura tiesā pārstāv Liepājas Krievu kopienas intereses, VID pie administratīvajiem izdevumiem pieskaitījis tēriņus par jaunās Liepājas Krievu kopienas ēkas Kūrmājas prospektā, Liepājā, iegādi un restaurāciju. Līdz šim Liepājas Krievu kopiena īrējusi telpas, bet tad nolēmusi iegādāties un restaurēt ēku Liepājas vēsturiskajā centrā.

"VID tos kvalificēja kā administratīvos izdevumus. Mēs mēģinājām pārliecināt, ka tie ir izdevumi sabiedriskā labuma darbībai, ilgtermiņa ieguldījumi materiāli tehniskajā bāzē, pilsētas vēsturiskajā un kultūrvidē, bet VID uzskatīja citādāk," sacīja Krivcova.

Administratīvā rajona tiesa šo lietu izskatījusi septembra sākumā, bet 28.septembrī gaidāms spriedums.

Liepājas Krievu kopiena zināma kā organizācija, kas katru gadu 9.maijā Liepājā rīko koncertu un uguņošanu par godu Otrā pasaules kara beigām. Biedrību vada bijušais Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs.

Biedrība dibināta 2004.gadā. Pērn tā strādāja ar 113 977 eiro apgrozījumu un guva 4888 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)