Banner 980x90

Liepājas Kultūras balvu un 1200 eiro prēmiju saņem neatkarīgais "Goda teātris"

Ventspils, 27.febr., LETA. Aizvadītās nedēļas izskaņā Liepājā apbalvoti desmit Liepājas Kultūras balvas ieguvēji, tostarp lielāko prēmiju 1200 eiro apmērā saņēmis neatkarīgais "Goda teātris" par profesionālu izaugsmi aizvadītajā gadā, aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Prēmija 1000 eiro apmērā pasniegta vēl vairākiem Liepājas Kultūras balvas saņēmējiem - dramaturģei Rasa Bugavičutei Pēcei par radošu un augstvērtīgu dramaturģes darbu, rakstniecei Janai Eglei par augstvērtīgu literāro darbību un izcilu debiju prozā ar stāstu krājumu "Gaismā", kā arī māksliniekam Aivaram Kleinam par pašaizliedzīgu darbu, izveidojot un iedzīvinot mākslas salonu "Ludviķis".

Liepājas pilsētas domes pateicības un Liepājas Kultūras balvas statuetes pasniegtas Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas kolektīvam par plašu mākslas, dizaina un kultūrizglītojošu jubilejas pasākumu programmu "90 gadi mākslas", Liepājas Simfoniskajam orķestrim par ierakstu "Pēteris Vasks / Flute Concerto / Symphony No.3" un "Elegy" īstenošanu", koncertzālei "Lielais dzintars" par mākslas telpas "Civita Nova" izveidi, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai par mākslas projektu "Vēja stāsts Liepājā", Kurzemes Deju svētku radošajai komandai par deju lieluzvedumu "Pašā jūras vidiņā" un "Prāta vētras" skaņu ierakstu kompānijai par koncertu "7 soļi svaiga gaisa".

Katrs balvas laureāts saņēma daļu no metālmākslinieka Reiņa Kuncīša darinātās skulptūras "Liedags", kas veidota no ķeta (čuguna), bronzas un ozolkoka. Tā no vienota mākslas darba tapusi par desmit individuālām statuetēm.

Liepājas Kultūras balva tiek pasniegta kopš 2012.gada, un tās galvenais mērķis ir atbalstīt jaunu iniciatīvu rašanos un pateikties par nozīmīgiem un izciliem sasniegumiem Liepājas kultūras dzīvē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)