Banner 980x90

Liepājas kultūras projektu konkursā atbalstīti 20 projekti 40 000 eiro apmērā

Rīga, 14.marts, LETA. Šonedēļ žūrija izvērtēja Liepājas kultūras projektu konkursam iesniegtos pieteikumus un kopumā atbalstīja 20 projektus 40 000 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka finansējumu ieguvusi Austras biedrība kultūras pasākumu programmai Austras istabā, Melngaiļskolas atbalsta biedrība džeza mūzikas un improvizācijas vakaru "Jam Session" rīkošanai. Savukārt Liepājas Universitātes Studentu padome atbalstu saņēmusi jubilejas koncerta "Tālivaldim Ķeniņam 100" rīkošanai. Finansējumu ieguvusi arī Liepājas Sv. Trīsvienības evaņģēliski luteriskā draudze un citas organizācijas.

Konkursa atbalsta prioritātes bija kultūras aktivitātes un procesi, kas piedāvā jaunu un inovatīvu ideju realizēšanu, nodrošina vietēja un starptautiska mēroga mākslas un kultūras projektu norisi, kā arī ir vērsti uz Liepājas kultūras vērtību apzināšanu, dokumentēšanu vai popularizēšanu.

"Liepājai kā Latvijas mūzikas galvaspilsētai vislielākais atbalstīto projektu skaits arī šogad ir mūzikas nozarē, bet īpaši liels prieks, ka spēcīgi ir pārstāvēta teātra māksla un arvien vairāk tiek iesniegti kvalitatīvi projekti laikmetīgajā mākslā. Centāmies aptvert visas kultūras nozares, lai atbalsts ir gan literatūrai, mūzikai, fotomākslai, teātrim un mūsdienu mākslai," atzina Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

Jau vēstīts, ka, salīdzinot ar 2018.gadā rīkoto kultūras projektu konkursu, šogad pieprasītā līdzfinansējuma kopējais apjoms palielinājies par aptuveni 50 000 eiro. 2018.gadā kultūras projektu konkursā pieprasītais summārais līdzfinansējuma apjoms bija aptuveni 160 000 eiro, savukārt šogad tas sasniedzis 208 000 eiro.

Pieteikšanās Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes izsludinātajam kultūras projektu konkursam noslēdzās 12.februārī, un kopumā saņemti 67 pieteikumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)