Banner 980x90

Liepājas kultūras projektu konkursā iesniegti 67 pieteikumi

Rīga, 13.febr., LETA. Liepājas Kultūras pārvaldes izsludinātajam kultūras projektu konkursam saņemti 67 pieteikumi, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

2019.gada projektu konkursa prioritātes ir kultūras aktivitātes un procesi, kas piedāvā jaunu un inovatīvu kultūras ideju realizēšanu, nodrošina vietēja un starptautiska mēroga izglītojošu pasākumu norisi, ir vērsti uz Liepājas kultūras vērtību apzināšanu, dokumentēšanu vai popularizēšanu, nodrošina pētījumus par pilsētas kultūras un mākslas telpu, kā arī sekmē radošo industriju attīstību un nodrošina starptautiskas kultūras un mākslas rezidences Liepājā.

"Liepājnieki apstiprina, ka ir radoši un kultūru mīloši, jo šī gada projektu konkursā iesniegti ļoti daudzveidīgi, dažādu žanru kultūras un mākslas projekti. Šis gads īpaši izceļas ar to, ka iesniedzēji rūpīgi piedomājuši pie projektu idejām un kopumā iesniegtie pieteikumi ir kvalitatīvāki. Visvairāk projekti iesniegti mūzikas nozarē, bet tāpat ir projekti arī literatūrā, kino nozarē," skaidroja Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

Konkursā varēja piedalīties juridiskās personas, kas nav pašvaldību un valsts iestādes, pašvaldību un valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību. Viens pieteicējs projektu konkursā varēja piedalīties ar neierobežotu projektu skaitu. Konkursā varēja iesniegt tādus projektus, kuru realizācija notiek Liepājā un kuru rezultāti ir sabiedriski nozīmīgs ieguvums pilsētai.

Konkursam iesniegtos projektus līdz 12.martam vērtēs kultūras projektu konkursa komisija, kuras sastāvā ir nozares profesionāļi.

Jau vēstīts, ka konkurss izsludināts, lai sekmētu Liepājā augstvērtīgus kultūras un jaunrades procesus, kā arī veicinātu pilsētas iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs. Konkursa kopējais līdzfinansējums paredzēts 40 000 eiro, viens projekts varēs saņemt 1000 līdz 5000 eiro lielu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)