Banner 980x90

Liepājas muzejā atklās mākslinieka Alda Kļaviņa personālizstādi

Rīga, 7.sept., LETA. Šodien plkst.17 Liepājas muzejā tiks atklāta mākslinieka Alda Kļaviņa gleznu izstāde "Pēdējā piecgade", aģentūru LETA informēja Liepājas muzeja muzejpedagoģe Anita Urkauska.

Kļaviņa personālizstādē būs skatāmas pēdējos piecos gados radītās gleznas un grafikas.

Mākslinieks strādā visās glezniecības tehnikās, bet pēdējos gados nozīmīga kļuvusi gleznošana plenērā un dabas kā pasaules plašuma un daudzveidības atainošana. Sevišķi portretos gleznotājs meklē jaunus izteiksmes līdzekļus, mazāk aprobētas formas, izmantojot sirreālisma, oparta, dadaisma un citu moderno mākslas virzienu piedāvātās iespējas, ļaujot paplašināt portreta saturisko un garīgo interpretāciju.

Kļaviņš dzimis 1938.gadā Madonā, taču visu mūžu strādājis Liepājā. 1967.gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu ar diplomdarbu "Vingrotājas". Izstādēs mākslinieks piedalās kopš 1966.gada. Viņš ir daudzu izstāžu organizētājs. Mākslinieka darbi ir regulāri apskatāmi Liepājas muzeja rīkotajās izstādēs. 2017.gadā Kļaviņš saņēmis Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā, 2014. gadā ieguva Goda Liepājnieka titulu par mūža ieguldījumu Liepājas kultūras dzīvē, 2011.gadā saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni.

Izstāde "Pēdējā piecgade" Liepājas muzejā būs skatāma līdz 30. septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)