Banner 980x90

Liepājas muzejā atvērs grāmatu "Rakstainās suitu zeķes"

Ventspils, 28.marts, LETA. 5.aprīlī plkst.17 Liepājas muzejā notiks grāmatas "Rakstainās suitu zeķes" atvēršanas svētki, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Zane Goldmane.

Liepājas muzeja Kurzemes tautas tērpu informācijas centra vadītāja Lia Mona Ģibiete grāmatā apkopojusi sava vairāku gadu pētījuma materiālus par suitu rakstainajām zeķēm. Praktiskajā rokasgrāmatā ietverts plašs rakstu klāsts, zīmējumi un fotogrāfijas, kas noderēs profesionālajiem adīšanas meistariem.

Grāmatu veido trīs daļas – stāsts par senajām un mūsdienu suitu zeķēm, autores izveidotā zeķu rakstu kolekcija un informācija par Latvijas muzeju krājumos glabātajām vēsturiskajām suitu zeķēm.

Grāmatas galvenā daļa veltīta autores izveidotajai suitu zeķu rakstu kolekcijai, sniedzot priekšstatu par raksturīgajiem suitu zeķu veidiem. Zeķu rakstu kolekcija iepazīstina ar spilgto krāsu salikumu, katras zeķes izcelsmi un rakstu tehniskajiem zīmējumiem.

Grāmatā apkopoti materiāli no Latvijas Nacionāla vēstures muzeja, Kuldīgas, Alsungas un Liepājas muzejiem, kā arī privātkolekcijām un izstādēm.

"Rakstainās suitu zeķes" ir Latvijas Nacionālā kultūras centra izdevums latviešu un angļu valodā.

Grāmata būs pieejama tirdzniecībā Liepājas muzeja kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)