Banner 980x90

Liepājas muzejā sadarbībā ar Laikmetīgās mākslas centru "kim?" atklās Edgara Gluhova darbu izstādi

Foto: LETA
Foto: LETA
Ceturtdien, 20.oktobrī, plkst.17.00 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 sadarbībā ar Laikmetīgās mākslas centru "kim?" atklās Edgara Gluhova personālizstādi "L'Uomo Vague", pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā. 

Tajā skatāmi Edgara Gluhova šogad tapušie darbi - fotogrāfijas, zīmējumi uz akrilstikla, redīmeida instalācija, kā arī zīmējumi uz aviokopānijas "Concorde" vintāžas vēstuļpapīra.

Edgars Gluhovs pirms gada pameta darbu kādā Cīrihes privātbankā, un patlaban ir pilnībā nodevies mākslai. Studējis Bornmutas Mākslas institūtā un Staedelschule Frankfurtē. Strādā ar zīmējumu un fotogrāfiju. 

Mākslinieks sarīkojis personālizstādes un piedalījies grupu izstādēs galerijās un mākslas institūcijās KIM?, Rīgā, Glarusas Kunsthallē Šveicē, Līneburgas Kunsthallē Vācijā, Patrick Ebensperger galerijā Berlīnē. 2013.gadā saņēmis Šveices mākslas balvu. 

Izstādes atklāšana paredzēta Laikmetīgās mākslas centra "kim?" jeb "kas ir māksla?"  prezentācija, ko vadīs "kim?" direktore  Zane Onckule. Laikmetīgās mākslas centrs izveidots 2009. gadā. Kopš tā laika "kim?" organizējis vairāk nekā 150 latviešu un ārvalstu mākslinieku izstādes, kā arī regulāri rīkojis atvērtas lekcijas, seminārus, lasījumus un performances. 

Septiņu publiskās darbības gadu laikā kim? Laikmetīgās mākslas centrs ir saglabājis nemainīgu ieinteresētību jaunu mākslas parādību novērojumos un to dažādo izpausmju atbalstīšanā, sarunu un koprades formā.

2010.gada nogalē ir aizsākts darbs pie ilgtermiņa projekta – dažādu mākslas teorijai un kritikai veltītu tekstu un tulkojumu izstrāde, kā arī citu iespiedumu publicēšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)