Banner 980x90

Liepājas muzejā skolēniem notiks nodarbības par arheoloģiju

Ventspils, 23.febr., LETA. No 6.marta Liepājas muzejs skolēniem organizēs arheoloģijas nodarbības "Esmu arheologs", kas iepazīstinās ar arheologa profesiju un muzejā apskatāmo izstādi "Grobiņas arheoloģiskais ansamblis - vakar un šodien", aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Zane Goldmane.

Liepājas muzejs jau agrāk ir piedāvājis skolēniem ieskatu arheologa darbā, taču muzejā pašlaik apskatāmā arheoloģiskā izstāde šo tēmu aktualizē un sniedz plašāku redzējumu šajā vēstures pētīšanas nozarē, skaidroja Goldmane.

Nodarbības laikā skolēniem tiks skaidroti vēstures pētīšanas veidi. Skolēnus iepazīstinās ar Grobiņas arheoloģiskā ansambļa senvietām, uzsverot vēstures klātesamību vietās, kas ārēji varbūt par to neliecina. Nodarbības laikā būs iespējams izstādē iepazīt vērtīgās un līdz šim publiskai apskatei nepieejamās senlietas, kas atrastas Grobiņas arheoloģiskā ansambļa objektos - Smukumu, Priediena un Atkalnu senkapos -, kā arī Līgutos, Durbē, Kapsēdē un Tāšos. Pēc izstādes izpētes skolēni tiks aicināti izmēģināt arheologa profesiju, atrokot dažādu laika liecību atdarinājumus.

Nodarbības paredzētas pamatskolas vecuma skolēniem. Tās notiks Liepājas muzeja ekspozīcijā "Liepāja okupācijas režīmos" K.Ukstiņa ielā 7/9.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)