Banner 980x90

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola sāks pirmsskolas vecuma bērnu apmācību

Ventspils, 22.maijs, LETA. Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā, sākot ar šī gada septembri, darbosies mūzikas un mākslas studija četrus un piecus gadus veciem bērniem, aģentūru LETA informēja skolas direktore Inga Auziņa.

Studija izveidota ar mērķi atklāt, atraisīt un attīstīt pirmsskolas vecuma bērnu mākslinieciskās un muzikālās spējas un dotības. Kā skaidroja Auziņa, tieši pirmsskolas vecums ir vislabvēlīgākais laiks, kad iepazīt pareizas dziedāšanas un ritmizēšanas pamatprincipus, pilnveidot artikulāciju un dikciju, kā arī attīstīt radošo domāšanu.

Mūzikas un mākslas studijā apmācības notiks vienlaikus četrās jomās - mūzikā, mākslā, logoritmikā un kustību mākslā. Šie četri virzieni, papildinot viens otru, palīdzēs raisīt bērnu interesi un fantāziju, attīstīt intelektuālo domāšanu, dzirdi, balsi, ritma izjūtu, koordināciju, artikulāciju un dikciju, kā arī trenēt bērnu atmiņu, uzmanību, koncentrēšanās spēju un komunikācijas prasmi.

Mākslas nodarbībās bērniem būs iespēja gūt priekšstatus par mākslas pasaules pamatiem un apgūt dažādas tehnikas: zīmēšanu, gleznošanu, veidošanu, locīšanu, krāsu mācību un kompozīciju. Savukārt mūzikas nodarbībās tiks izmantotas dažādas muzikālās atmiņas spēles un runas rotaļas, kas palīdzēs attīstīt bērnu ritma izjūtu, muzikālo dzirdi, prasmi dziedāt un improvizēt, kā arī gūt zināšanas par mūzikas pamatelementiem - tempu, dinamiku, toni, skaņu tembru un ilgumu. Papildus tam bērni iepazīs arī dažādus mūzikas instrumentus un mācīsies elementāro instrumentu spēli.

Logoritmika ir bērna valodas un vispārējās attīstības uzlabošanas veids ar runas, dziedāšanas, kustības un mūzikas palīdzību. Šīs nodarbības palīdzēs attīstīt un pilnveidot artikulāciju un dikciju, vienlaikus trenējot bērnu atmiņu un bagātinot valodas krājumu. Savukārt kustību mākslas nodarbībās tiks veicināta koordinācija un izveicība, uzlabota bērnu reakcija un vingrinātas sensorās spējas.

Nodarbības notiks koncertzāles "Lielais dzintars" telpās divas reizes nedēļā. Pēc mācībām studijā tiks nodrošināta iespēja bez iestājpārbaudījumiem mācīties bērnu mūzikas vai mākslas skolas sagatavošanas klasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)