Banner 980x90

Liepājas nakts patversmē nedaudz pieaudzis klientu skaits

Ventspils, 23.okt., LETA. Iestājoties aukstākam laikam, Liepājas nakts patversmē nedaudz ir pieaudzis klientu skaits, aģentūrai LETA sacīja patversmes vadītājs Dāvis Grietēns.

"Klientu skaits ir pieaudzis minimāli - mēneša laikā par apmēram 20 cilvēkiem, bet prognozējam, ka tuvākajās dienās tas pieaugs straujāk. Šodien patversmē uzņemti četri jauni klienti," pastāstīja Grietēns.

Lielajā patversmē pašlaik uzturas ap 70 klientu, bet zemākā līmeņa patversmē, kur uzņem personas alkohola reibumā, - 15 cilvēki. Kopumā lielajā patversmē ir vietas 150 cilvēkiem, bet zemākā līmeņa patversmē - 25 personām. Pieredze liecina, ka arī īpaši liela sala laikā, kad ir lielāks klientu pieplūdums, nakts patversmē vietu pietiek visiem bez pajumtes palikušajiem.

"Zemākā līmeņa patversmes klientus uzņemamam arī lielajā patversmē ar nosacījumu, ja viņi atturas no alkohola lietošanas un apmeklē atkarību profilakses centru," piebilda patversmes vadītājs.

Zemākā līmeņa nakts patversme nakts patversmes pirmajā stāvā Flotes ielā 7 darbu sāka 2014.gada beigās. Šādu lēmu pašvaldība pieņēma, jo lielajā nakts patversmē pajumti un brokastis var saņemt tikai personas, kuras nav alkohola reibumā, savukārt pašvaldības policijas īslaicīgās aizturēšanas telpās cilvēks var uzturēties tikai līdz 12 stundām. Tāpēc tika izveidota zemākā līmeņa patversme cilvēkiem bez dzīvesvietas, kuri ir alkohola reibumā vai nav paspējuši atskurbt. Zemākā līmeņa patversmē ir telpas ar pavisam vienkāršiem apstākļiem - bez gultām un ēdināšanas, bet ar apsildāmām grīdām, matračiem, vannas istabu un tualeti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)