Banner 980x90

Liepājas ostā nākamvasar pēc vairāku gadu pārtraukuma ienāks kruīza kuģis

Ventspils 13.sept., LETA. Liepājas ostā nākamvasar pēc vairāku gadu pārtraukuma paredzēta kruīza kuģa viesošanās, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Plānots, ka kruīza kuģis "Saga Sapphire" Liepājas ostā ienāks 2018.gada 17.augustā, atvedot uz Liepāju aptuveni 600 ceļotāju.

Iepriekšējo reizi kruīza kuģis Liepājas ostā viesojās 2006.gadā, atvedot uz pilsētu vairāk nekā 500 ceļotāju.

"Pasažieru plūsmas palielināšana Liepājas ostā ir viens no Liepājas SEZ pārvaldes uzdevumiem, tāpēc kopā ar Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroju ir sākts darbs pie kruīza kuģu piesaistes Liepājas ostā. Kruīza kuģi veicinās Liepājas un Liepājas ostas atpazīstamību, kā arī dos ieguldījumi vietējā ekonomikā," uzsvēra Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis.

Kā skaidroja Ratniece-Kadeģe, viens no Liepājas SEZ pārvaldes uzdevumiem ir pasažieru skaita palielināšana Liepājas ostā, tāpēc ir ļoti svarīgi attīstīt gan prāmju kustību, gan modernizēt jahtu centru. Kruīza kuģu piesaiste ir viens no veidiem, kā palielināt pasažieru plūsmu un dot ieguldījumu vietējā ekonomikā.

Viens no galvenajiem kruīzu galamērķiem Baltijas jūrā ir Sanktpēterburga, bet kruīza kompānijas pa ceļam iekļauj arī citas ostas, lai padarītu ceļojumu interesantāku, skaidroja Hmieļevskis. Viņš nesen atgriezies no Hamburgas, kur notika jūras un upju kruīziem Eiropā veltīta izstāde un konference "Seatrade Europe". "Tiekoties ar nozares spēlētājiem, ir gūta pārliecība, ka šobrīd kruīza kompānijas meklē jaunus un interesantus pieturas punktus saviem maršrutiem, un pats svarīgākais ir tieši pieturvietas atraktivitāte," uzsvēra Hmieļevskis. "Tāpēc ir svarīgi nākamajos gados Liepājas ostai piesaistīt kruīza kompāniju interesi un panākt, lai kruīza kuģu ienākšana kļūtu par regulāru notikumu."

Liepāja ir viena no sešām ostām, kurās "Saga Sapphire" plāno piestāt kruīza "Baltijas piedzīvojums" laikā Baltijas jūrā nākamā gada augustā. Plānots, ka kuģis piestās "Terrabalt" piestātnē.

Kruīza kuģis "Saga Sapphire" ir 200 metru garš, 29 metrus plats un spēj uzņemt līdz 720 viesu.

Ceļojumu "Baltijas piedzīvojums" organizē Lielbritānijas kruīza kompānija "Saga", un tas ir kruīza brauciens pa Baltijas jūru ar mērķi iepazīstināt ceļotājus ar UNESCO mantojumu. Tas sāksies un noslēgsies Doverā, Lielbritānijā, pa ceļam piestājot Karlskrūnā, Helsinkos, Sanktpēterburgā, Rīgā, Liepājā un Gdaņskā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)