Banner 980x90

Liepājas pašvaldība cer uz izsvērtiem lēmumiem attiecībā uz finansējuma pārtraukšanu sporta būvēm

Rīga, 12.febr., LETA. Liepājas pašvaldība cer, ka attiecībā uz jaunās izglītības ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) rosinājumu apturēt finansējuma piešķiršanu sporta būvēm netiks pieņemti sasteigti un neizsvērti lēmumi, aģentūrai LETA pauda Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jomā Atis Deksnis (LRA).

Pagaidām pašvaldība nav saņēmusi nekādu papildu informāciju saistībā ar izskanējušo Šuplinskas rosinājumu apturēt finansējuma piešķiršanu sporta būvēm. Tajā pašā laikā pašvaldība apzinās, ka arī pedagogu algu jautājums ir nozīmīgs, tomēr valstiski šie jautājumi būtu jārisina paralēli.

Patlaban Liepājā norit Liepājas tenisa halles būvniecības darbi, kuriem paredzēts arī valsts līdzfinansējums.

Deksni informēja, ka halles būvniecības darbi ir noslēguma fāzē, un no valsts budžeta paredzēts vien pēdējais finansējums būvuzraudzības saistību izpildei.

"Paredzam un ceram, ka darbi noslēgsies raiti un plānotajā termiņā. Neuzskatām, ka tas būtu pamatoti, ja būvniecības darbi tiktu apstādināti pēdējā kārtā, jo saprotams, ka halle savu darbību sāks jebkurā gadījumā - esam rēķinājušies ar valsts finansējumu projekta realizācijai noteiktā apmērā, un tā nepilnīga saņemšana nozīmētu, ka pašvaldībai būtu jāmeklē iztrūkstošā daļa no iekšējiem resursiem, kas savukārt varētu nozīmēt kāda cita projekta nerealizēšanu," klāstīja domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jomā.

Kā ziņots, Šuplinska rosinājusi apturēt finansējuma piešķiršanu sporta būvēm, līdzekļus novirzot pedagogu algām. Šuplinska aģentūrai LETA stāstīja, ka, vērtējot 2019.gada budžeta projektu, viņas uzmanību piesaistījuši 8,5 miljoni eiro, kas paredzēti vairākiem sporta objektiem.

"Nesaprotu, kā situācijā, kad nav pieauguma skolotāju algām, mēs vienkārši liekam papildu finansējumu sporta būvēm," vērtēja politiķe. Šupinska pastāstīja, ka šāds rosinājums pārrunāts Sadarbības padomes sēdē, kur vairums par to bijis skeptisks, uzsverot, ka potenciālās tiesvedības var izmaksāt vēl lielākus līdzekļus.

"Patlaban esam izšķiršanās priekšā. Esmu piedāvājusi finanšu ministram iet uz kardinālu soli - pabeigt noteiktu būvniecības kārtu un tad to apstādināt līdz brīdim, kad sakārtosies budžeta lietas. Nenotiek taču tā, ka dzīvs skolotājs var visu laiku ievilkt savus vēderus un pagaidīt, bet būve nevar pagaidīt," rosināja ministre.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)