Banner 980x90

Liepājas pašvaldībā izveidota Datu aizsardzības daļa jaunās ES regulas prasību ieviešanai

Ventspils, 2.maijs, LETA. Liepājas pašvaldības administrācijā šodien darbu sāk Datu aizsardzības daļa, kas izveidota ar mērķi nodrošināt Eiropas Savienības (ES) Vispārīgās datu aizsardzības regulas prasību ieviešanu, aģentūru LETA informēja Liepājas domē.

Datu aizsardzības daļas pienākumos būs veikt iekšējo uzraudzību pašvaldības iestādēs un aģentūras, informēt un konsultēt par datu aizsardzības prasībām, kā arī uzraudzīt personas datu apstrādi un aizsardzību atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

2016.gada 27.aprīlī Eiropas Parlaments un Eiropas Savienības Padome pieņēma jauno Vispārīgās datu aizsardzības regulu, kas ES dalībvalstīs ir piemērojama no 2018.gada 25.maija. Regula tika izstrādāta ar mērķi izlīdzināt personas datu apstrādes prasību atšķirības ES, ļaujot tās pilsoņiem labāk kontrolēt savus personas datus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)