Banner 980x90

Liepājas pašvaldība līdzfinansēs pusi no ēdināšanas maksas pieauguma bērnudārzos

Ventspils, 10.maijs, LETA. Liepājas pašvaldība līdzfinansēs pusi no gaidāmā ēdināšanas maksas pieauguma pilsētas bērnudārzos, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Liepājas pilsētas domes izglītības, kultūras un sporta komitejas un finanšu komitejas sēdēs deputāti atbalstījuši grozījumus lēmumā par ēdināšanas maksu Liepājas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, nosakot cenas pieaugumu no nākamā mācību gada par 31,5% jeb 0,58 eiro dienā, no kuriem pusi - 0,29 eiro - līdzfinansēs pašvaldība.

Kā skaidroja pašvaldībā, Liepājas pirmsskolas izglītības iestādēs maksa par ēdināšanu ir bijusi nemainīga kopš 2007.gada. Kopš tā laika palielinājušās pārtikas produktu un komunālo maksājumu cenas. Kā norādījuši pirmsskolas izglītības iestāžu ēdinātāji, kvalitatīva pakalpojuma sniegšanas izmaksas ietekmējot arī citi faktori - cēlušās minimālās darba algas, praksē jāievieš tā sauktais "zaļais iepirkums" un citi apstākļi.

Lai segtu izmaksu pieaugumu un bērni arī turpmāk saņemtu pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu, ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji aprēķinājuši, ka maksu par ēdināšanu nepieciešams paaugstināt par 0,58 eiro dienā. Pašvaldība līdzfinansēs pusi no šīs summas - 0,29 eiro. Tas nozīmē, ka vecākiem no jaunā mācību gada varētu būt jāmaksā papildu 0,29 eiro dienā.

Grozījumos noteikts, ka grupās bērniem vecumā no pusotra līdz diviem gadiem ēdināšanas maksa nosakāma 2,43 eiro apmērā tagadējo 1,85 eiro vietā. Vecāku maksa būs 2,14 eiro. Savukārt bērniem vecumā no trim līdz sešiem gadiem ēdināšanas maksa nosakāma 2,86 eiro apmērā līdzšinējo 2,28 eiro vietā. Vecāku maksa būs 2,57 eiro. Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, vecākiem jābūt deklarētiem Liepājas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

No 2018.gada 1.augusta ēdināšanas maksas pieaugumam būs nepieciešami papildus līdzekļi pašvaldības budžetā aptuveni 89 900 eiro apmērā, tai skaitā pabalstiem izglītojamiem no ģimenēm ar trūcīgo un maznodrošināto statusu un citām iedzīvotāju kategorijām - 26 346 eiro - un pašvaldības līdzfinansējumam vecākiem - 63 555 eiro.

Tāpat kā līdz šim, atvieglojumi par ēdināšanu bērnudārzos 100% apmērā pienāksies bērniem ar invaliditāti, bērniem ar redzes traucējumiem, kuri apgūst speciālo pirmsskolas izglītības programmu, bāreņiem un bez vecāku aprūpes palikušiem bērniem, kā arī izglītojamiem no ģimenēm, kuras aprūpē ir četri vai vairāk bērnu. Atvieglojumi 50% apmērā tiek piešķirti bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm un bērniem no ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs bērni. Ar Liepājas Sociālā dienesta atzinumu atvieglojumus pēc nepieciešamības īpašās situācijās var piešķirt arī citiem bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)