Banner 980x90

Liepājas pašvaldība piedāvā topošajiem pedagogiem un ārstiem stipendijas

Liepāja, 18.okt., LETA. Līdz 1.novembrim visās akreditētajās Latvijas augstskolās studējošie var pieteikties Liepājas pašvaldības stipendijām, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis.

Viņš skaidroja, ka Liepājas pilsēta jau vairākus gadus izsludina stipendiju konkursu un arī šogad Liepājas Izglītības pārvalde jau izsludinājusi stipendijas, kuras novirzītas Liepājas pilsētai prioritārajās nozarēs. Deksnis norādīja, ka Liepājas pilsētai nepieciešami augsta līmeņa speciālisti, tāpēc "katru gadu mēģinām piesaistīt jaunos speciālistus, ar skatu nākotnē." Domes priekšsēdētaja vietnieks pauda, ka šī gada prioritātes ir skolotāji un aktuālās jomas ir fizika, ķīmija, matemātika, tāpat Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā ir vajadzība pēc pianistiem, kā arī stipendijas piešķirtas tiek topošajiem ārstiem.

Taujāts par nepieciešamību pēc ārstiem, viņš norādīja, ka pašvaldība, ar šīs programmas palīdzību, kvalificētus ārstus cenšas piesaistīt jau ilgāku laiku. "Visdažādāko specialitāšu ārstus, izņemot ģimenes ārstus, jo ģimenes ārstu prakses ir privātas un līgumu slēgšana ar viņiem nav juridiski pamatojama," sacīja Atis Deksnis.

Viņš skaidroja, ka stipendijām pieteikties var bakalaura, maģistratūras, doktorantūras un rezidentūras studenti. Bakalaura studijās stipendija pieejama otrā un augstāku kursu studentiem. Pilna laika augstākās izglītības programmās studējošajiem piešķir stipendiju 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, maģistrantūrā studējošajiem - 75% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, savukārt doktorantūrā un rezidentūrā studējošajiem - 100% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks atklāja, ka stipendiju students var saņemt, slēdzot ar pašvaldību līgumu, kurā ietverts nosacījums, ka, pēc mācību pabeigšanas, students trīs gadus nostrādās Liepājas pilsētā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)