Banner 980x90

Liepājas pirmsskolas pedagogu algas plāno palielināt līdz 620 eiro

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
No šī gada 1.septembra Liepājas pirmsskolas pedagogu algas plānots palielināt līdz 620 eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

 

Liepājā pirmsskolas pedagogu algas plānots palielināt pakāpeniski - no 2016.gada 1.septembra algu pieaugums katram pedagogam varētu būt vidēji 88 eiro, lai alga tiktu palielināta līdz 620 eiro mēnesī. Par to Liepājas pilsētas domes pastāvīgo Finanšu komitejas un Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdēs vienojušies deputāti, uzklausot Liepājas Izglītības pārvaldes sniegtos aprēķinus. Lēmums vēl būs jāpieņem Liepājas domes sēdē, kas plānota 18.augustā.

"Valdība un arodbiedrība arī iepriekš vienojušās, ka pirmsskolas skolotāju algas par vienu slodzi pakāpeniski pieaugs no 420 līdz 620 eiro mēnesī. Tāpēc esam apmierināti ar šo domes deputātu lēmumu, jo Liepājas pirmsskolas pedagogi ir to skaitā, kuriem pašvaldība radusi iespēju palielināt atalgojumu līdz šai 620 eiro robežai," deputātu lēmumu komentēja Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrības Liepājas nodaļas vadītāja Simona Petrovica.

447 Liepājas pirmsskolas pedagogu algām pieaugot līdz 620 eiro, no pašvaldības budžeta šogad būs nepieciešams papildu finansējums 135 950 eiro, savukārt 2017.gadā - 407 856 eiro.

"Pozitīvi ir tas, ka, pakāpeniski palielinot pirmsskolas pedagogu algas, tiks samazināta starpība starp pirmsskolas pedagogiem un citām pedagogu grupām. Patlaban pirmsskolās amatalgas ir vidēji par 30% zemākas nekā skolās, taču ar papildināto modeli šī starpība tiktu nedaudz izlīdzināta," atzina Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis (Liepājas partija).

Ņemot vērā, ka stājušies spēkā Ministru kabineta noteikumi, kas līdzšinējo 30 stundu vietā vienai darba likmei kontaktstundu skaitu pirmsskolas izglītības iestādēs ir paaugstinājuši līdz 40 stundām nedēļā, pašvaldība plāno pakāpeniski palielināt arī likmi, pašlaik bērnudārza pedagoga pamatlikmi nosakot 0,912, kas ir 36,47 stundas nedēļā, un atalgojumu par šo slodzi - 620 eiro.

Līdz šim lielākā daļa Liepājas pirmsskolas pedagogu strādāja 33 stundas nedēļā, kas veidoja 1,1 likmi, par to saņemot vidēji 532 eiro. Liepājas pašvaldība, izvērtējot šī gada budžeta iespējas, radusi iespēju pirmsskolas pedagogu algu palielināt līdz 620 eiro, samazinot valdības noteikto jauno kontaktstundu skaitu un palielinot pedagogiem laiku kopējo pasākumu plānošanai līdz četrām stundām nedēļā līdzšinējo trīs stundu vietā.

Tādējādi bērnudārzu pedagogu darbs vairāk ietvers arī viņu veiktos papildu pienākumus - gatavošanos nodarbībām, dažādu svētku svinēšanu, līdzdalību pilsētas rīkotajos pasākumos u.c., skaidroja Jākobsone.

Kā ziņots, valdība apstiprinājusi pedagogu atalgojuma jauno modeli, kurā iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)