Banner 980x90

Liepājas pludmales glābšanas dienesta funkciju no pašvaldības policijas pārņems "Komunālā pārvalde"

Ventspils, 16.maijs, LETA. Šopavasar Liepājas pludmales glābšanas dienesta funkcijas no pašvaldības policijas pārņems pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde", aģentūru LETA informēja "Komunālās pārvaldes" sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Līdz šim "Komunālā pārvalde" jau nodrošināja pludmales apsaimniekošanu, un pārvaldes pārziņā ir arī centrālās glābšanas stacijas ēka. Turpmāk, lai nepārklātos divu institūciju funkcijas un atbildība, "Komunālā pārvalde" nodrošinās un organizēs arī pilsētas glābšanas dienesta uz ūdens darbu un pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu cietušajiem pilsētas pludmalē, skaidroja Štāls.

No 15.maija līdz 15.septembrim Liepājas pludmalē abās glābšanas stacijās - centrālajā pludmalē un Vaiņodes ielas galā - dežurēs glābēji, kuri strādās katru dienu no plkst.10 līdz 22. Tāpat kā iepriekš, četrus vasaras mēnešus glābšanas dienestā maiņās strādās astoņi glābēji, no kuriem divi būs vecākie glābēji.

Lēmumus, kas saistīti ar pludmales glābšanas dienesta funkciju nodošanu "Komunālajai pārvaldei" un pamatlīdzekļu pārņemšanu, plānots pieņemt 17.maija Liepājas domes sēdē.

"Komunālajai pārvaldei" paredzēts arī piešķirt papildu finansējumu 2500 eiro apmērā pludmales glābēju apmācībai un apdrošināšanai, transporta vienību un glābšanas laivu pārreģistrācijai, kā arī dažādiem neatliekamiem inventāra un glābšanas staciju remontdarbiem.

Vasarā, vēlākais jūlijā, tiks sākts glābšanas stacijas ēkas remonts. Jau izsludināts konkurss par tiesībām veikt ēkas atjaunošanas darbus atbilstoši SIA "V projekts" būvprojektam, kas paredz pamatu hidroizolāciju un siltināšanu, kāpņu izbūvi uz jumta tornīti, telpu grīdu nomaiņu un atsevišķu telpu kosmētisko remontu.

Šā gada peldsezonā Liepājas pludmales inventāra un glābšanas stacijas darbības nodrošināšanai un uzturēšanai plānoti kopumā 99 000 eiro – līdzīga summa bija piešķirta arī iepriekšējā gadā.

Pludmales sezona sākās 15.maijā, līdz ar to pludmalē jau ir izvietots viss nepieciešamais atpūtas inventārs: pārģērbšanās kabīnes, celiņi, soliņi, atkritumu konteineri un norādes. Darbu ir sācis arī pludmales pieejamības komplekss, kas domāts cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, un pludmales glābšanas dienests, kura funkcijas pārņems "Komunālā pārvalde".

Aprīlī un maija sākumā izejas uz pludmali atbrīvotas no saputinātajiem smilšu kalniem. Visās izejās ir izvietotas koka laipas. Uz pludmali, tāpat kā iepriekš, šovasar vedīs 13 ar koka laipām klātas izejas, četrās vietās veco un nolietoto dēļu klājumu vietā ir izliktas jaunas gājēju laipas.

No 15.maija līdz 15.septembrim liedaga un kāpu zonu paredzēts kopt un tīrīt vismaz piecas reizes nedēļā. Liedaga zonā gan mehanizēti, gan ar rokām tiks savākti atkritumi, tīrītas tualetes, sijātas un slaucītas smiltis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)