Banner 980x90

Liepājas Reģionālajā slimnīcā izsludinās gripas karantīnu un atcels Ēnu dienas pasākumus

Ventspils, 31.janv., LETA. Liepājas Reģionālajā slimnīcā no rītdienas, 1.februāra, būs noteikta gripas karantīna un stigri ierobežota apmeklētāju plūsma, kā arī nenotiks 14.februārī plānotie Ēnu dienas pasākumi jauniešiem, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Karantīna noteikta, jo palielinās saslimstība ar akūtām vīrusu infekcijām, tai skaitā arī ar gripu. Liepājas Reģionālajā slimnīcā laika posmā no 15.janvāra līdz 28.janvārim laboratoriskai apstiprināti 10 gripas saslimšanas gadījumi, tostarp četri saslimušie ir bērni.

Mediķi aicina pacientu radus un draugus bez vajadzības neierasties slimnīcā, lai izvairītos no saslimšanas. Īpaši tas attiecas uz maziem bērniem, jo viņu imūnā sistēma nav tik izturīga kā pieaugušajiem, piebilda Grase.

Karantīnas dēļ slimnīcā atcelti arī 14.februārī plānotie Ēnu dienas pasākumi. Tā kā šāda situācija atkārtojas jau vairākus gadus, slimnīca nolēmusi tā vietā pavasarī rīkot atvērto durvju dienu, kad jauniešiem, kuri interesējas par mediķu profesiju, būs iespēja "ēnot" kādu no slimnīcas darbiniekiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Daugavpilī gripas pacientu skaits sasniedzis epidēmijas slieksni, tāpēc no 30.janvāra valstī tiek izsludināts gripas epidēmijas sākums, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Daugavpilī aizvadītajā nedēļā reģistrēti 117,9 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, tādējādi sasniedzot epidēmisko slieksni, kas ir 100 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Šī gada ceturtajā nedēļā gripas gadījumi reģistrēti arī Ventspilī - 62 uz 100 000 iedzīvotājiem, Jūrmalā - 30 uz 100 000 iedzīvotājiem, Liepājā - 26,1 uz 100 000 iedzīvotājiem un Rīgā - 20,6 uz 100 000 iedzīvotājiem. Vidēji Latvijā gripas intensitāte sasniegusi 28,9 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)