Banner 980x90

Liepājas SEZ četru ieceru īstenošanā ieguldīs 8,63 miljonus eiro

Rīga, 3.dec., LETA. Liepājas speciālā ekonomiskā zona (SEZ) atbalstījusi četru līgumu ieguldījumu veikšanu par kopējo summu 8 629 000 eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas SEZ sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Liepājas SEZ valde atbalstījusi Liepājas SEZ SIA "Lesjofors Springs LV" ieceri līdz 2020.gada 31.decembrim realizēt projektu "Ražošanas ēkas būvniecība" par kopējo summu 6,5 miljoni eiro uzņēmējdarbības teritorijā Dūņu ielā.

Tāpat atbalstīts "Lauma Fabrics" projekts "Mežģīņu adīšanas iekārtu iegāde" par kopējo summu 1 500 000 eiro. Uzņēmums plāno ieguldīt jaunu modernu ražošanas iekārtu iegādē un uzstādīšanā līdz nākamā gada decembrim.

Izskatot saņemto Liepājas SEZ SIA V.Biļuka komercfirmas "Evija" vēstuli par ieguldījumu līguma slēgšanu, realizējot transporta iegādes projektu līdz nākamā gada decembrim, valde nolēma slēgt ieguldījumu līgumu par kopējo summu 39 000 eiro, stāstīja Ratniece-Kadeģe.

Tāpat atbalstīts SIA "Jensen Metal" projekts "Modernu iekārtu iegāde Furnitūras departamenta attīstībai" par kopējo summu 590 000 eiro, ko uzņēmums plāno īstenot līdz nākamā gada decembrim.

Liepājas SEZ pārstāve informēja, ka līdz šā gada decembrim ar Liepājas SEZ kapitālsabiedrībām bija noslēgti 18 līgumi par ieguldījumu veikšanu par kopējo summu 8 784 350 eiro. Tie ir gan ieguldījumi ražošanas uzņēmu modernizācijā, iegādājoties modernas tehnoloģiskās iekārtas, gan ieguldījumi noliktavu saimniecības paplašināšanā, gan vides jautājumu risināšanā.

Lielākie ieguldījumu līgumi ir noslēgti ar Liepājas SEZ SIA "Jensen Metal" par modernu iekārtu iegādi ražošanas jaudas palielināšanai par summu 1,88 miljoni eiro un LSEZ SIA "Lauma Fabrics" par tekstila apstrādes iekārtu iegādi par summu 1,46 miljoniem eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)