Banner 980x90

Liepājas SEZ pārvaldes pamatdarbības ieņēmumi nākamgad plānoti 12,645 miljoni eiro

Rīga, 13.dec., LETA. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valde apstiprinājusi pārvaldes nākamā gada budžetu, pamatdarbības ieņēmumus plānojot 12 644 755 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Liepājas SEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Savukārt Liepājas SEZ pārvaldes izdevumi nākamajā gadā lēsti 9 671 292 eiro apmērā.

Ratniece-Kadeģe norādīja, ka pamatdarbības prognoze ir aprēķināta, ņemot vērā Liepājas ostas nomnieku kravu apgrozījuma prognozi, 2018.gada decembrī spēkā esošos zemes nomas līgumus un iepriekšējo periodu faktiskos ieņēmumu, papildus piesaistot finanšu līdzekļus no starptautiskajiem investīciju instrumentiem.

Lielākā finanšu plūsma - 24,4 miljoni eiro - 2019.gadā tiks novirzīta Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda attīstības projektu īstenošanai, minēja Ratniece-Kadeģe.

Tāpat viņa informēja, ka nākamgad Liepājas SEZ pārvalde turpinās īstenot ES Kohēzijas fonda projektus, pilnveidojot ostas infrastruktūru, tostarp auto, dzelzceļa un kuģu pievadceļus un izbūvēs jaunu kuģu tauvošanas vietu ostas akvatorijā, kā arī uzlabos ūdens infrastruktūras drošību un navigāciju. Turpināsies arī Jahtu ostas modernizācijas projekts un Lauku atbalsta dienesta projekti, lai uzlabotu zvejniekiem nepieciešamo infrastruktūru.

2019.gadā Liepājas SEZ pārvalde īstenos arī investīciju projektus, ieguldot pašu finansējumu piestātņu infrastruktūrā kā arī turpinās Kalpaka tilta, Liepājas un Papes bākas sakārtošanu, kā arī pārbūvēs žogus Cukura un Brīvostas ielās un uzlabos elektroenerģijas padevi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gada budžetā Liepājas SEZ plānotie ieņēmumi no pamatdarbības bija 12,4 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)