Banner 980x90

Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā piedalīsies arī LNSO un Klaipēdas kamerorķestris

Rīga, 24.febr., LETA. Pirmo reizi Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā bez Liepājas Simfoniskā orķestra piedalīsies arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un Klaipēdas kamerorķestris, šodien festivāla preses konferencē teica Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.

Šogad festivāls Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar plašu programmu no 3.marta līdz 31.martam atzīmēs savu 25.gadskārtas jubileju. "Mēs esam centušies iekļaut nozīmīgus akcentus, tādēļ festivālā ir tādi mūziķi, kuri tiek gaidīti atkārtoti," teica Lipskis.

Viņš pastāstīja, ka zvaigžņu festivālu 3.martā plkst.19 Liepājas Simfoniskais orķestris atklās diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Atklāšanas koncertā piedalīsies astoņi solisti, tostarp ērģelniece Iveta Apkalna.

Liepājas Simfoniskā orķestra galvenais diriģents Lakstīgala norādīja, ka viņam šis koncerts ir īpašs vairāku iemeslu dēļ. Diriģents ir gandarīts atkal muzicēt kopā ar Apkalnu, turklāt šī būs pirmā reize, kad Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" varēs dzirdēt ērģeles kopā ar orķestri.

Festivāla atklāšanas koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Artura Maskata 12.Liepājas koncerts klavierēm un orķestrim. Koncerta solists būs patlaban viens no pasaulē atzītākajiem latviešu pianistiem Reinis Zariņš, kuram Maskats darbu arī radījis.

Maskats norādīja, ka ir ārkārtīgi priecīgs strādāt kopā ar Zariņu. "Mani ļoti aizrauj Reiņa Zariņa brīnišķīgā pianisma meistarība – dziļš, izjusts, vienmēr personisks mūzikas lasījums," pauda komponists.

Festivāla programmā būs pieci koncerti - 3.martā, 11., 16., 24. un 31.martā, kad norisināsies vērienīgs festivāla noslēguma koncerts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)