Banner 980x90

Liepājas teātra jaunais aktieru kurss mācīsies Liepājas Universitātē

Liepāja, 18.janv., LETA. Liepājas teātra jaunais aktieru kurss mācīsies Liepājas Universitātē (LU), intervijā Rietumu Radio sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Iepriekšējais Liepājas teātra aktieru kurss mācījās Klaipēdas universitātē, bet pirms tam vēl viens kurss Rīgā.

Sesks sacīja, ka, mācoties Rīgā, daudzi Liepājas teātra jaunie aktieri paliek strādāt galvaspilsētā, bet Klaipēdā izglītotie gandrīz visi pieņemti darbā un ar labiem panākumiem darbojas Liepājas teātrī.

"Jaunie aktieri rāda ļoti labus rezultātus, izcīnītas daudzas balvas gan "Spēlmaņu naktī", gan citos teātra mākslas forumos," piebilda Sesks. "Arī Liepājā ir labi teātra mācībspēki un, ja kāds pietrūkst, var piesaistīt no malas. Liepājas Universitātei tā būtu laba niša, kur attīstīties. Varam gatavot arī aktierus citiem Latvijas teātriem," teica domes priekšsēdētājs.

Kā Rietumu Radio sacīja teātra zinātniece Edīte Tišheizere, ļoti labus rezultātus, apmācot jaunos aktierus, var sasniegt arī Liepājā. To pierādot 4.studija, kas mācījās Liepājā un deva tādus māksliniekus kā Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Ivars Lūsis, Inese Kučinska, Anna Putniņa un citus.

Kā sacīja Liepājas teātra Mārketinga daļā, jaunais aktieru kurss mācības sāks šogad.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)