Banner 980x90

Liepājas Universitātē jau otro gadu pieaudzis jauno studentu skaits

Rīga, 2.okt., LETA. Šogad pieprasījums pēc Liepājas Universitātē apgūstamajām zināšanām ir bijis lielāks nekā iepriekš, it īpaši maģistrantūras programmās, kur studentu skaits pieaudzis par 9,5%, aģentūru LETA informēja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Vasaras uzņemšanā Liepājas Universitātē varēja pieteikties 26 studiju programmās - 15 pamatstudiju, deviņās maģistrantūras un divās doktorantūras programmās, tai skaitā sešās programmās, kur studijas notiek angļu valodā.

Kopā pamatstudiju programmās noslēgti 296 studiju līgumi. Vispopulārākās pamatstudju programmas šogad ir "Biznesa un organizāciju vadība", "Skolotājs - pamatizglītības skolotājs", "Kultūras vadība", "Informācijas tehnoloģija".

Maģistra studiju programmās ir noslēgti 144 līgumi. Vispopulārākās maģistra studijas ir "Vadības zinības", "Rakstniecības studijas", "Sociālais darbs".

Šogad līgumus par studijām noslēguši 40 jauni ārzemju studenti un tas ir par 27% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Populārākās ārzemniekiem ir studiju programmas "Informācijas tehnoloģija" un "Eiropas valodu un kultūras studijas".

Noslēgti arī septiņi jauni līgumi doktorantūras studijās. Interesanti, ka par 7,8% ir palielinājies arī noslēgto līgumu skaits nepilna laika studijās, stāstīja Laiveniece.

"Laikā, kad vairākās Latvijas augstskolās vērojams studentu skaita samazinājums, mums jau otro gadu ir pirmkursnieku skaita pieaugums," klāstīja Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, piebilstot, ka kopā pirmajā kursā studē 487 studenti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)