Banner 980x90

Liepājas vicemērs: Nākamā gada "pagaidu budžeta" pieņemšana nepieciešama pašvaldību funkciju izpildei

Liepāja, 29. nov., LETA. Pašvaldību funkciju izpildei nepieciešams Saeimas atbalsts Finanšu ministrijas (FM) ierosinājumam par nākamā gada "pagaidu budžetu", intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš (Liepājas partija).

Liepājas pašvaldība aktīvi sadarbojusies ar Latvijas Pašvaldību savienību, Lielo pilsētu asociāciju, FM un esošo Ministru kabinetu (MK), lai pierādītu, ka ar vienu divpadsmito daļu šī gada budžeta nav iespējams realizēt visas pilsētas funkcijas, sacīja Ansiņš.

Ansiņš norāda, ka pašvaldībām 2018.gadā tika uzdoti vairāki pienākumi, kas būtiski palielina pašvaldību budžeta izdevumus, piemēram, strādāt pie pedagogu atalgojuma palielināšanas.

"Visu to saliekot kopā, visas pašvaldības valstī fiziski nevar nodrošināt šo funkciju," uzsvēra Liepājas vicemērs.

Viņaprāt, MK un Saeimas frakcijas spērušas "ļoti prātīgu soli", virzot atsevišķus grozījumus normatīvajos aktos, nosakot, ka nākamā gada budžeta izdevumi nevarēs pārsniegt vidēja termiņa budžeta ietvara likumā attiecīgam gadam noteiktos izdevumus.

Saeimas deputātiem jāapzinās riski - jautājums skar ne vien pašvaldības, bet arī medicīnas darbiniekus, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa algu un citas pozīcijas, sacīja Ansiņš.

Viņš pauda cerību, ka novēlota 2019. gada valsts budžeta apstiprināšana neietekmēs Liepājā paredzētos labiekārtošanas projektus.

Aktuālie projekti, piemēram, pilsētas pludmales labiekārtošana, Kārļa Zāles laukuma rekonstrukcija, robežzīmju sakārtošana ir garantēti ar normatīvajiem aktiem, sacīja Ansiņš. Viņš gan neizslēdza iespēju, ka jaunās valdības ambīcijas varētu realizēties citās nozarēs un iesākto projektu stāvoklis var tikt mainīts.

"Domāju, ka tik neapdomīgu lēmumu jaunajai valdībai nebūs," sacīja Ansiņš.

Kā ziņots, Saeima šodien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) piedāvājumu par izmaiņām pagaidu budžeta veidošanā, lai risinātu jautājumu par nākamā gada valsts budžeta novēlotu pieņemšanu.

Deputāti vienojās šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā. Priekšlikumus uz otro lasījumu likumprojektam varēs iesniegt līdz 3.decembra plkst.12, savukārt galīgajā lasījumā izmaiņas parlamentā plānots skatīt 6.decembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)