Banner 980x90

Liepājnieki pamazām uzsāk apkures sezonu

Rīga, 25.sept., LETA. Liepājā apkures sezona ierasti sākas oktobra otrajā pusē, bet jau patlaban atsevišķi klienti izvēlējušies sākt siltumenerģijas pakalpojuma lietošanu, aģentūru LETA informēja SIA "Liepājas enerģija" sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Ēku individuālie siltummezgli un precīzi ieregulēti rādījumu tajā ļauj namu iedzīvotājiem siltumenerģijas pakalpojuma lietojumu sākt jebkurā sev vēlamākajā laikā. Lai, iestājoties vēsākiem laikapstākļiem, mājokļos būtu silti un komfortabli, ēkas individuālajā siltummezglā siltuma padeve jāieregulē tā, lai pie noteiktas ārgaisa temperatūras, piemēram, plus 12 grādiem patērētais siltumenerģijas apjoms būtu minimāls, nodrošinot izvēlēto iekštelpu komforta temperatūru.

Siltummezglu automātika paredz, ka pie augstākas ārgaisa temperatūras, piemēram, virs plus 12 grādiem, siltummezgls izslēgsies un siltumenerģija netiks patērēta, bet pie zemākas ārgaisa temperatūras siltumenerģijas patēriņš palielināsies, lai joprojām nodrošinātu iedzīvotāju izvēlēto komforta temperatūru iekštelpās.

Domājot par brīdi, kad sākt ēkas apsildi, SIA "Liepājas enerģija" aicina atcerēties arī vienkāršu, bet būtisku fizikālu īpašību - ja ēkas apsilde tiks sākta brīdī, kad mājas ārsienas vēl nebūs paguvušas atdzist, patērētās siltumenerģijas apjoms būs mazāks nekā tad, ja apsilde tiks sākta tikai tad, kad ēka būs atdzisusi un tās uzsildīšanai būs nepieciešams krietni lielāks siltumenerģijas apjoms, klāstīja Tērauda.

Lēmums par apkures sezonas sākšanu nemainīgi ir pašu iedzīvotāju ziņā - lai pieslēgtu apkuri, ir jāvēršas pie savas mājas apsaimniekotāja vai pārstāvja, kurš ir tieši atbildīgs par apkures nodrošināšanu ēkā.

Tāpat uzņēmums aicina iedzīvotājus un namu apsaimniekotājus pirms apkures sezonas sākuma pārbaudīt ēku siltummezglu un iekšējās apkures sistēmas darbību, un nepieciešamības gadījumā veikt profesionālu tehnisko apkopi. Arī īstenotie energoefektivitātes pasākumi sniegs ieguvumu, samazinot ēkas apsildei nepieciešamo siltumenerģijas apjomu. Ieteikumi apkures sezonas uzsākšanai skatāmi šeit.

Arī "Liepājas enerģija" vasaras mēnešos veica ražošanas iekārtu un katlu māju tehnisko apkopi, kā arī rekonstruēja siltumtīklu cauruļvadus, lai apkures sezonā saviem klientiem nodrošinātu stabilu un nepārtrauktu siltumapgādes pakalpojumu. Līdz jaunās apkures sezonas sākumam uzņēmums būs rekonstruējis apmēram 5,5 kilometrus siltumtīklu, tādējādi ar mūsdienīgiem un augstvērtīgiem cauruļvadiem modernizēti būs jau 97% no visiem pilsētas siltumtīkliem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)