Banner 980x90

Linkaits reģionālajā vizītē Liepājā paudis atbalstu nodrošināt finansējumu astoņu zemās grīdas tramvaju iegādei

Rīga, 9.maijs, LETA. Vakar Liepājas pilsētas domes pārstāvji reģionālās vizītes laikā, tiekoties ar satiksmes ministru Tāli Linkaiti (JKP), saklausīja ministra atbalstu, lai rastu trūkstošo finansējumu atlikušo astoņu zemās grīdas tramvaju iegādei, kā arī iespējas nākamajā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā piesaistīt līdzekļus pārvada izbūvei uz Ziemeļu priekšpilsētu.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas domes priekšsēdētāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Agija Tērauda, Linkaits pašvaldības pārstāvjiem iezīmēja arī nepieciešamību valstiskā līmenī pārskatīt sabiedriskā transporta organizēšanas kārtību, izceļot dzelzceļu kā vienu no efektīvākajiem pārvietošanās līdzekļiem.

Viņš norādījis, ka tas gan nenozīmējot, ka liepājnieki jau tuvākajā laikā varētu sagaidīt papildu reisus vilciena maršrutā Liepāja - Rīga un otrādi, tomēr nākotnē - pēc tam, kad būs īstenota elektrovilcienu sniegto pakalpojumu kvalitātes paaugstināšana, plānots noteikt arī dīzeļdegvielas vilcienu attīstības stratēģiju.

Tērauda sacīja, ka satiksmes ministrs Linkaits kopā ar Liepājas domes vadību apmeklēja lidostu, ostu un pārrunāja aktuālos satiksmes jomas jautājumus.

Liepājas lidostā ministru iepazīstināja ar līdz šim īstenotajiem lidostas modernizācijas projektiem, kā arī iezīmēja lidostas attīstības koncepciju, tai skaitā infrastruktūras attīstību, pasažieru termināļa izbūvi, jaunu maršrutu plānošanu un citu starptautisku aviosabiedrību piesaisti Liepājai.

Liepājas ostā ministrs apmeklēja 50.piestātni, kur klātienē novēroja ostas padziļināšanas darbus, kas turpmāk ļaus nodrošināt "Panamax" kategorijas kuģu apkalpošanu pilnā apmērā, tādējādi paaugstinot arī ostas konkurētspēju.

Vizītes noslēgumā, uzņemot satiksmes ministru pilsētas domē, pārrunāti tika arī vairāki citi Liepājas satiksmes jomas jautājumi, tai skaitā Linkaita redzējums attiecībā uz sabiedriskā transporta organizēšanas kārtību plānotās administratīvi teritoriālās reformas laikā.

"Ņemot vērā, ka administratīvi teritoriālās reformas tēma ir gana plaša un laikietilpīga, esmu vienojies ar ministru par šo jautājumu apspriesties atsevišķi tuvāko nedēļu laikā," teica Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)